Paire pořádně provětrá peněženku. Za hysterickou scénu dostal obří pokutu

- Radek Štohl

Benoit Paire absolutně nezvládl konec utkání proti Marcosu Baghdatisovi. Francouzský bouřlivák v prvním kole Washingtonu během závěru zničil tři rakety, aby si následně vyslechl pískot fanoušků. Po zápase navíc musel zaplatit nemilou pokutu.

Zápas mezi Pairem a Baghdatisem se dostal do tří setů. V tom závěrečném Francouz za stavu 3:6, 6:3, 2:4 neukončil dobře rozehraný fiftýn, který zasmečoval do sítě. Tím nabídl svému protihráči finální brejk.

Co však následovalo po pokaženém úderu, se jen tak nevidí. Paire po dopadu na zem nejprve několikrát udeřil raketou do kurtu, čímž jeho řádění teprve započalo.

Ještě než došel na lavičku, se stačil nadobro "rozloučit" s jednou raketou. Hned poté úmyslně došlápl na další nezbytné tenisové náčiní, které hned poté ještě odhodil.

V daný okamžik se za ním již vydal Baghdatis. Sám Kypřan moc dobře ví, jaké to je si vylámat zlost na raketách, například při pauze na Australian Open 2012 zdevastoval hned čtyři z nich.

Počinání Paireho však nebralo konce. Po odchozeném závěrečném gemu a posledním balónku rozlomil ještě třetí raketu. 

Reakce fanoušků na sebe nenechala dlouho čekat, přihlížející obecenstvo ho pořádně vypískalo. Paire za své zkraty zaplatil pokutu 16 500 amerických dolarů, tedy okolo 360 000 českých korun.