Zverev cílí na nejvyšší mety. Světovým velikánům vyslal jasný vzkaz

- Jan Havlovic

Světová trojka Alexander Zverev již netrpělivě vyhlíží turnaje na americkém betonu. Právě na prestižních podnicích v zámoří by se rád úspěšně měřil se světovými velikány – Federerem, Nadalem a Djokovičem. „Jsem lepším hráčem než v loňském roce,“ hlásí odvážně jednadvacetiletý Němec.

Alexander Zverev pomalu dozrává ve špičkového tenistu. Na hlavní tenisové hvězdy však stále mírně ztrácí, převážně na grandslamových turnajích. Mladý Němec věří, že ve druhé polovině letošní sezony přijde jeho čas. „Jsem lepším hráčem než v loňském roce,“ sdělil Zverev novinářům ve Washingtonu.

„Myslím, že jsem lépe připravený jak po fyzické, tak také po psychické stránce,“ věří světová trojka před turnaji v zámoří. „Zlepšil jsem se, ale to určitě i moje konkurence,“ tuší Zverev, který vyhlíží souboje s Federerem, Nadalem a dalšími.

V příštích týdnech čeká na jednadvacetiletého tenistu těžká šichta. Na podnicích ve Washingotonu a Montrealu totiž obhajuje hned 1500 bodů za loňské triumfy. Zverev si před náročným úkolem věří. „Podnik ve Washingtonu bude ideální přípravou na Toronto a Cincinnati.“

Na zámořských podnicích budou na každém kurtu umístěné hodiny, které budou kontrolovat časový limit mezi výměnami. Ten činí 25 sekund. Nové pravidlo zavedli pořadatelé grandslamového US Open. „Podle mého je to dobrá změna. Myslím, že jsem jedním z těch rychlejších hráčů při přestávkách mezi výměnami. Pro mě to nebude až taková změna,“ myslí si Zverev.