WTA

Coupe Rogers: O cennou trofej zabojují čtyři Češky

- Radek Štohl

Minimálně čtyři české tenistky se budou ucházet o titul z Coupe Rogers. Na podniku kategorie Premier 5 nebude chybět ani nejvýše postavená Češka současnosti Petra Kvitová či o pozici hůře umístěná Karolína Plíšková. Turnaj se rozjede již příští týden.

Elitní dvě české hráčky zažily naprosto odlišný Wimbledon. Kvitová byla pasovaná na jednu z favoritek grandslamu, přesto vypadla již v úvodním kole.

To její krajanka poprvé v kariéře postoupila do třetího kola, přičemž díky výhře nad Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou svůj výsledek vylepšila na osmifinále. V této fázi ovšem již prohrála s Kiki Bertensovou.

Obě tenistky TOP 10 mají také na Coupe Rogers rozdílné vzpomínky. Kvitová před šesti lety v Montrealu oslavovala titul, Karoína Plíšková loni v Torontu urvala "jen" čtvrtfinále.

Kromě dvou jmenovaných tenistek se podniku zúčastní také další dvě Češky. Konkrétně se jedná o Barboru Strýcovou a Kateřinu Siniakovou.

Nejvýše postavenou hráčkou podniku je světová jednička Simona Halepová, z elitní TOP 25 světa se kanadského podniku zúčastní všechny hráčky. Hlavní soutěž dvouhry se rozjede v pondělí 6. srpna.

Startovní listinu si můžete prohlédnout zde.