Šok v San José! Serena schytala největší debakl v kariéře

- Filip Lefenda

Američanka Serena Williamsová dohrála na domácím turnaji v San José hned v úvodním kole. V tom nestačila třiadvacetinásobná grandslamová šampionka na Johannu Kontaovou, s níž uhrála překvapivě pouze jediný gem! Pro Williamsovou, která dosud v každém profesionálním utkání získala vždy více než jednu hru, jde o nejdrtivější porážku v její kariéře.

Do zápasu přitom americká legenda, jež si v novém vydání ženského pořadí polepšila už na 26. příčku, nevstoupila špatně. Williamsová uhrála na podání úvodní gem a v tu chvíli by asi nenapadlo vůbec nikoho, že další už v celém utkání nezíská.

Soupeřka, která je aktuálně až 48. hráčkou žebříčku WTA, následně rozjela šňůru dvanácti vyhraných her v řadě a vyprovodila tak bývalou světovou jedničkou z kurtu za pouhých 51 minut.

Britka, jež odehrála fantastické utkání, zaskočila i samu sebe. „Být se Serenou na stejném kurtu je vždy absolutní privilegium, tolik toho dokázala,“ vzdala Kontaová i přes uštědřený debakl soupeřce hold. „Dnes zjevně nepředváděla svůj nejlepší tenis. Já se proti této neuvěřitelné šampionce snažila hrát, co to šlo. Vyhrála jsem, ale stále budu vůči ní pokorná,“ krotila emoce bývalá světová čtyřka.

Porážka 1:6 a 0:6 znamená pro Williamsovou největší debakl v její profesionální kariéře. Dosud Američanka uhrála vždy více než gem. Kanára musela skousnout po čtyřech letech, celkově pak podeváté.

„Ve druhém setu hrála opravdu dobře. Už v tom prvním neměly mé údery tolik razance, což jí dodávalo čím dál více sebevědomí,“ hodnotila nepovedený duel Serena.

„Vím, že mohu hrát daleko lépe, hlavou se mi toho ale honí opravdu hodně, nemám čas být nějak šokována z jedné porážky. Musím se dál snažit a bojovat. Myslím, že pohyb nebyl úplně špatný, musím si i z tohoto zápasu vzít hlavně pozitiva,“ uzavřela tiskovou konferenci žena, která v San José načala teprve pátý turnaj po návratu z „mateřské dovolené“.

Mubadala Silicon Valley Classic, San José (ženy, USA, 799 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Serena Williamsová (USA, 26.) – Johanna Kontaová (GBR, 48.) 1:6, 0:6