ATP

Těžký návrat. Murray obracel, dlouho nemohl postoupit

- Radek Štohl

Napínavý souboj až do posledního balónku má za sebou Andy Murray. Britský tenista na úvod Washingtonu porazil domácího Mackenzie McDonalda 3:6, 6:4, 7:5. Murray měl velké problémy s ukončením zápasu, celkově při vlastním podání využil až sedmý mečbol.

Obrovský a dlouhý výkřik zněl z úst Andy Murrayho po vítězném utkání. Po utkání, ve kterém prohrál první sadu a ve kterém se natrápil při mečbolech. Murray teprve podruhé v probíhajícím ročníku vyhrál zápas na okruhu, po neúčasti ve Wimbledonu se ke všemu jednalo o jeho první duel od konce června.

Úvod set bývalému prvnímu tenistovi světa vyšel ideálně, po rychlém brejku vedl 2:0. Soupeř mu však během krátké chvíle dvakrát sebral podání, a jelikož to potvrdil ještě v deváté hře, první set šel na konto McDonalda.

Rovněž druhá sada pro Murrayho začala parádně, soupeři v první hře vzal servis, o výhodu brejku se ale okamžitě nechal připravit. Za stavu 3:4 poté Brit musel odvracet brejkbol, v následujícím gemu ale sám udeřil a po úspěchu na servisu tak šel na řadu třetí set.

Murray do třetice do něj vstoupil lépe, po pátém využitém brejkbolu potvrdil předcházející hru čistou hrou a vše si tak mohl hlídat. Až do kritické desáté hry. V té neproměnil pět mečbolů na servisu, protihráči naopak stačil druhý brejkbol na srovnání na 5:5.

Dvojnásobný grandslamový vítěz ale zanechal chladnou hlavu, McDonaldovi popáté v zápase sebral podání a podruhé mohl ukončit zápas na servisu. Znovu měl problémy, prohrával 15:30 a nevyužil ani šestý mečbol, šťastná sedmička ho však donesla mezi dvaatřicet nejlepších tenistů podniku.