Magdalénu Rybárikovou čeká několikaměsíční zdravotní přestávka

- Petr Šístek

Aktuálně pátá nejvýše postavená slovenská tenistka se rozhodla vyřešit své problémy se zápěstím levé ruky operačním zákrokem. Ten proběhl bez komplikací, avšak rekonvalescence si vyžádá nějaký čas a v tuto chvíli zatím není jasné, kdy přesně by se rodačka z Piešťan mohla vrátit na kurty.

„Po dost těžkém roce a hraní mnoha turnajů s velkou bolestí jsem se rozhodla podstoupit operaci levého zápěstí. Doktor Verstreken je přesvědčený, že problém bude za pár měsíců v pořádku. Věřím, že všechno dobře dopadne,“ informovala Rybáriková o zákroku fanoušky na svém Facebooku.

Sedmadvacetiletá držitelka čtyř turnajových titulů WTA, jejímž maximem je 31. příčka žebříčku WTA z roku 2013, vskutku poslední dobou příliš úspěchů na kurtech nezažívala. V letošním roce zazářila pouze na turnaji v Indian Wells, kde v konkurenci nejlepších světových tenistek dokráčela až do čtvrtfinále. Naposledy se představila na wimbledonských dvorcích a poté, co již v úvodním kole prohrála s Eugenií Bouchardovou, dokonce opustila první světovou stovku. Již nyní je tak jasné, že ji po zranění bude čekat velmi těžká cesta k znovudobytí ztracených pozic.