Šampionův tým zůstává kompletní! Marián bude nadále můj trenér, potvrdil Djokovič

- Jan Havlovic

Čerstvý wimbledonský vítěz Novak Djokovič potvrdil, že jeho trenérem bude i nadále Slovák Marián Vajda. „Budeme spolupracovat určitě do konce sezony,“ potvrdil Srb pokračování úspěšné spolupráce. V týmu jednatřicetiletého tenisty nadále zůstává také kondiční kouč Gebhard Gritsche.

Obnovená spolupráce Novaka Djokoviče s Mariánem Vajdou trvá od března. Srbský tenista se pod taktovkou slovenského kouče vrátil do hvězdné formy a po dvou letech získal grandslamový titul. O uplynulém víkendu ovládl počtvrté v kariéře slavný Wimbledon a získal v pořadí třináctý titul z turnajů velké čtyřky.

Hlavním strůjcem úspěchů Djokoviče je právě Slovák Mariána Vajda, který srbského hráče trénuje po většinu jeho profesionální kariéry. Tato úspěšná spolupráce bude trvat ještě minimálně do konce tohoto roku. „Budeme spolu určitě do konce sezony. Poté se uvidí, co dál,“ uvedla světová desítka.

„Zdá se, že Marián má v plánu se mnou spolupracovat i nadále, což je pro mě výborná zpráva,“ lebedí si Djokovič.

V týmu třináctinásobného grandslamového šampiona zůstává také kondiční kouč Gebhard Gritsche, který se do týmu Novaka Djokoviče vrátil v březnu společně s Vajdou.

„Jsem Mariánovi i Gebhardovi moc vděčný. Oba už žili své osobní životy, ale kvůli mně se toho vzdali, což je od nich krásné gesto. Mám oba moc rád,“ svěřil se čerstvý wimbledonský vítěz.

 

#TeamDjokovic practice ? #RG18

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole),Kvě 24, 2018 v 7:13 PDT