Vzácná návštěva. Na wimbledonské finále dorazí členové královské rodiny

- Jan Havlovic

Sobotní wimbledonské finále ženské dvouhry, ve kterém se střetnou Serena Williamsová s Angelique Kerberovou, bude mít v hledišti speciální hosty. Do čestné lóže určené pro členy britské královské rodiny usednou Catherine, vévodkyně z Cambridge a Meghan, vévodkyně ze Sussexu. Informaci potvrdil oficiální twitterový účet Kensingtonského paláce. Na nedělní finále mužské dvouhry dorazí také princ William.

Hlavním hřebem sobotního programu v All England Clubu bude bezesporu finálový souboj ženské čtyřhry. O titul si to na nejslavnějším turnaji planety rozdají Němka Angelique Kerberová s Američankou Serenou Williamsovou. Tomuto souboji budou přihlížet také dvě členky britské královské rodiny – Kate Middletonová a Meghan Marklová.

Před samotným duelem se vévodkyně z Cambridge a vévodkyně ze Sussexu potkají s bývalými wimbledonskými vítězkami. Poté dámy usednout do čestné lóže určené pro členy britské královské rodiny, odkud budou sledovat snažení Sereny Williamsové o vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu získaných grandslamových trofejí.

Šestatřicetiletá Američanka bude v neděli usilovat o zisk 24. triumfu, čímž by vyrovnala rekord legendární Courtové.

Williamsové bude v hledišti držet palce právě vévodkyně ze Sussexu, kterou pojí s americkou tenistkou přátelské pouto. Serena také nechyběla mezi hosty na květnové svatbě prince Harryho s americkou herečkou Meghan Marklovou.

„Máme s Meghan skvělý vztah. Pokaždé, když to alespoň trochu šlo, tak do Wimbledonu dorazila a podporovala mě. Teď už je v jiné roli, ale naše přátelství zůstává stejné,“ říká Serena na adresu své slavné kamarádky. „Vždy se navzájem podporujeme,“ doplňuje legendární americká tenistka.

Finálový souboj ženské dvouhry je na programu na centrálním dvorci v All England Clubu v sobotu od 14:00. Na nedělní finále mužské dvouhry dorazí Kate Middletonová znovu, tentokrát v doprovodu prince Williama.