Hingisová přišla o parťáka do mixu. Ráda bych s ním hrála, přiznala o Federerovi

- Jan Vojkůvka

Předčasné ukončení sezony Rogera Federera je malou sportovní tragédií pro všechny jeho fanoušky i milovníky kvalitního mužského tenisu. Přímo i nepřímo se dotýká nejen zbytku sezony na okruhu ATP, ale také dění na blížících se olympijských hrách, kde jeho absence je velkou komplikací například pro Martinu Hingisovou.

Federer měl na olympiádě v Riu být jedním z nejvytíženějších tenistů. Kromě dvouhry měl v plánu start v mužském čtyřhře i ve smíšené čtyřhře právě po boku Hingisové. Ještě před tím, než přišlo ohlášení o předčasném ukončení sezony, se jeho předpokládaný parťák Stan Wawrinka pustil do spekulací, že by do deblu švýcarská dvojice nenastoupila.

Poté, co švýcarská jednička a hrající legenda ukončila letošní sezonu, v níž se stalo poprvé od roku 1999, že by Federer nepostoupil do finále, rázem vzešel problém Švýcarů i pro smíšenou čtyřhru, do níž se s Federerem počítalo po bok Martiny Hingisové.

Těžko si lze momentálně představit, že by Wawrinka nastoupil do mixu, když kvůli možné únavě při americké šňůře chtěl zabalit mužskou čtyřhru, ale stát se může všechno. Na každý pád, konec sezony Rogera Federera zasáhl i Martinu Hingisovou, která přes svůj instagram vyjádřila lítost a pochopení nad těžkým Federerovým rozhodnutím.

„Je nešťastné, že Roger nebude hrát na žádném turnaji ve zbytku sezony 2016, což zahrnuje i olympijské Rio. Samozřejmě, že bych ráda s ním tvořila dvojici, ale vím, že to bylo pro něho velmi složité rozhodnutí a je stejně zklamán. Pochopitelně mu přeji plné a rychlé zotavení a doufám, že ho brzy uvidím zase hrát,“ napsala Hingisová.

Pětatřicetiletá Švýcarka, která s Indkou Saniou Mirzaovou letos vyhrála pět turnajů včetně Australian Open a v mixu ovládla s Indem Paesem French Open, bude na olympijských hrách startovat v ženské čtyřhře po boku Belindy Benčičové. Jak to bude se švýcarským mixem se pozná až v dějišti olympijských her těsně před začátkem turnaje.