Sen o kariérním grandslamu pokračuje! Team Bucie je na Wimbledonu ve čtvrtfinále

- Jan Havlovic

Team Bucie je znovu o krok blíž zisku vytoužené wimbledonské trofeje! Lucie Šafářová s Američankou Mattekovou-Sandsovou zvládly úspěšně pondělní vypjatou osmifinálovou bitvu proti české dvojici Sestini Hlaváčková, Strýcová. Česko-americký pár odvrátil v dramatickém duelu dva mečboly a slaví postup do wimbledonského čtvrtfinále po setech 2:6, 7:6(7) a 6:4.

Před Wimbledonem si vytyčily jasný cíl a pro jeho dosažení udělají cokoliv. Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou pokračují v honbě za wimbledonskou trofejí. Populární dvojice je po pondělní výhře již ve čtvrtfinále!

Česko-americký pár se však při osmifinálovém duelu na postup pořádně nadřel. Atraktivní duel proti české dvojici Sestini Hlaváčková, Strýcová nabídl parádní podívanou. Blíže k postupu měly v průběhu zápasu nasazené dvojky, které však v tiebreaku druhé sady promrhaly hned dva mečboly.

Nabuzený Team Bucie poté otočil průběh zápasu a v rozhodující sadě si povedeným závěrem zajistil místo ve čtvrtfinále. Sehraná dvojice je tak po skalpu nasazeného páru číslo dva znovu o krok blíže ke zkompletování kariérního grandslamu.

Šafářové s Mattekovou-Sandsovou totiž chybí ve společné sbírce grandslamových titulů právě trofej z nejslavnějšího turnaje světa. A od té nyní dělí česko-americký pár pouhé tři výhry!

V dalším zápase vyzve Team Bucie znovu nasazený pár. V boji o účast v semifinále se utká s kanadsko-čínskou dvojici Dabrowská, Xu, nasazenými šestkami.