Příčina vyřazení? Bethanie mě nebyla rozehrát! posteskla si Šafářová

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Třetí kolo je pro Lucii Šafářovou na letošním Wimbledonu konečnou. Češka neproměnila v úspěch dobře rozehranou partii s Ruskou Makarovovou a prohrála ve třech setech. „Bethanie mě nebyla poprvé rozehrát a hned to tak dopadlo,“ smála se po zápase Šafářová. Právě s Mattekovou-Sandsovou teď můžou ještě zabojovat o úspěch v deblu.

Hlavně si Wimbledon užít – s takovým mottem se Lucie Šafářová pustila do letošního ročníku nejslavnějšího grandslamu. A i po bolestivé porážce ve třetím kole našla na tváři úsměv.

„Jsem smutná, ale odehrála jsem dobré utkání. Soupeřka byla lepší a já se s tím smířím. I tak jsem si to užila,“ řekla Šafářová.

I když moc nechybělo, aby zase po dvou letech hrála na Wimbledonu osmifinále. S Makarovovu vyhrála první set 6:4 a v tom druhém měla za stavu 2:2 dva brejkboly. Kdyby vzala Rusce servis, asi by si pak už zápas pohlídala.

„Jenže tam mi pak dala dvě esa. Začala skvěle servírovat a já byla bez šance,“ smutnila Šafářová. I když do té doby byla česká hráčka lepší, karty se během chvíle obrátily.

„Najednou jsem byla pod tlakem, čelila brejkbolům a za stavu 5:4 už soupeřka zahrála skvěle,“ popisovala klíčový gem, kdy Makarovová sebrala Šafářové servis i celý set.

Pak už byla ruská hráčka lepší a rozhodující sadu ovládla 6:1. „Měla jsem lépe podávat na první servis, dala jsem jí pak hodně šancí na druhý a tam mě už tlačila. To byl největší rozdíl,“ hledala příčiny porážky Šafářová.

A jednu z nich z legrace přičetla i své kamarádce Bethanii Mattekové-Sandsové, která ji poprvé na Wimbledonu nebyla před jejím singlovým zápasem rozehrát. Američanka se totiž připravovala na své utkání ve smíšené čtyřhře. „A hned to tak dopadlo,“ dala si Šafářová na oko hlavu do dlaní.

Obě parťačky se ale brzy zase potkají. V sobotu je totiž na Wimbledonu čeká druhé kolo soutěže čtyřhry. Matteková-Sandsová se vrací po komplikovaném zranění, které si loni přivodila právě na Wimbledonu.

Ambice slavného deblového páru jsou ale po roce opět vysoké – poprvé na travnatém grandslamu získat titul.

Už před tím se tým Bucie skvěle rozjel v prvním kole výhrou ve dvou setech. „Překvapilo mě, že na Bethanii nebylo nic znát. Jako by roční pauza vůbec nebyla,“ chválila parťačku Šafářová. „Lidi nás tady zastavují, dokonce i deblistky nám říkají: To je fajn, že zase hrajete!“

Čtyřhra teď pro Šafářovou zůstává na Wimbledonu po konci v singlu velkou nadějí. Dotáhne tým Bucie tažení až k titulu? Byla by to obrovská senzace. Šafářová i Matteková-Sandsová by si to ale určitě zasloužily.