Nečekané! Murray se na poslední chvíli odhlásil z Wimbledonu

- Radek Štohl

Andy Murray neobhájí loňské čtvrtfinále Wimbledonu. Jednatřicetiletý tenista v prohlášení na sociálních sítích oznámil, že se ještě necítí připravený na to, aby hrál zápasy na tři vítězné sety. Jeho místo v hlavní soutěži zaujme lucky loser Jason Jung. Murray po Wimbledonu vypadne z TOP 800.

Britský hráč právě od loňského Wimbledonu kvůli problémům s kyčlí chyběl na okruhu téměř rok. Před třetím grandslamem sezóny stihl odehrát podniky v Queen's Clubu a Eastbourne, přičemž ze třech utkání dosáhl na jediné vítězství proti Wawrinkovi.

I přes malý počet odehraných utkání se zdálo, že Wimbledon Murrayho nemine. V neděli odpoledne však na facebookovém profilu své fanoušky zarmoutil.

„Během posledních dní jsem jak při trénincích, tak také při zápasech udělal výrazný pokrok. Po dlouhých debatách s týmem jsme se nakonec rozhodli, že hrát zápasy na tři vítězné sety by bylo ještě trochu předčasné," napsal ve svém příspěvku.

Kdo by ale čekal odpočinek bývalé světové jedničky, ten se musel mýlit. „Hned od pondělí začnu trénovat na tvrdém povrchu a pokračovat tak ve své rekonvalesenci."

„Již nyní se těším na sezónu na amerických hardech," dodal hráč, který kvůli ztrátě 360 bodů za loňské čtvrtfinále vypadne z elitní osmistovky žebříčku.

Andy Murrayho v hlavní soutěži nahradí Jason Jung, pro devětadvacetiletého tenistu se bude jednat o vůbec premiérovou účast mezi smetánkou. 

Jung je už sedmým hráčem ve Wimbledonu, který si mezi nejlepšími zahraje jako lucky loser. Dříve se stejně do soutěže dostali Tomic, Sonego, Mmoh, Polansky, Hurkacz a Bolleli.