Team Bucie jde znovu do akce! Jsem připravena znovu vítězit, hlásí Matteková-Sandsová

- Jan Havlovic

Od hrůzného zranění Bethanie Mattekové-Sandsové uplyne příští pátek přesně rok. Zkušená Američanka si prošla při náročné rekonvalescenci doslova peklem. Se všemi nástrahami si ale poradila a po roce je znovu připravena zápolit na dvorcích v All England Clubu. „Wimbledon byl od začátku rehabilitace mou největší motivací k návratu na kurty,“ přiznává třiatřicetiletá tenistka.

Po dvanácti měsících se Matteková-Sandsová znovu postavila na kurt číslo sedmnáct. Na dvorec, na kterém loni v zápase druhého kola řvala bolestí po zranění pravého kolene. „Pamatuji, jak jsem tam ležela a počítala lístky trávy, abych se nějak rozptýlila,“ vzpomíná Američanka v rozhovoru pro deník The Sun na momenty, ze kterých dodneška mrazí.

„Ležela jsem tady a přišla mi to jako věčnost,“ popisuje bývalá světová jednička ve čtyřhře. „Pamatuji si také, jak jsem se ptala Justina (manžel Mattekové-Sandsové, pozn.), jak moc je mé zranění závažné. Justin mi říkal, ať se na to koleno radši nedívám. Já jsem na něj ale dost naléhala, a tak mi po chvilce přiznal, že to je hodně špatné,“ líčí třiatřicetiletá tenistka.

Zkušená tenistka si prošla náročnou rehabilitací, která zabrala několik měsíců. „Wimbledon byl od začátku rehabilitace mou největší motivací vrátit se na kurty,“ vzpomíná Američanka na trnitou cestu zpět k soutěžním zápasům. „Nechtěla jsem se vrátit pouze jako normální hráčka. Chtěla jsem se vrátit připravena vítězit a dostat se na úroveň, na které jsem byla v loňském roce,“ říká odhodlaně. 

Nyní má Matteková-Sandsová jeden velký sen – zkompletovat kariérní hattrick ve čtyřhře. A to po boku Lucie Šafářové. „Team Bucie se po roce vrací do akce. Myslím, že je skvělé, že je to právě ve Wimbledonu,“ libuje si Matteková-Sandsová.

Sehraná dvojice vstoupí do turnaje čtyřhry až v průběhu příštího týdne. V úvodním kole narazí oblíbený Team Bucie na ukrajinsko-ruskou dvojici Kičenoková, Kudrjavcevová.

 

A couple more tears got soaked up by court 17 the other day as I’ve now come full circle. A full 12 months. At first I want to think about how much this court took from me, all that time down on the grass in pain, all those days of rehab, why me?? I stop... thats an easy road to go down, but it doesn’t make me feel good... But look at everything you lost?? You’re right, I did lose a lot over these past 12 months. I’ve lost feelings of helplessness and I’ve lost feelings of self doubt. I’ve lost feelings of ungratefulness and I’ve lost feelings of fear. Hmmm. Now all sides of me have to admit they don’t mind taking that loss. Even that fire fueled competitive side has to ask “So you’re saying that even though I lost, I won?” #GameSetMattek #Wimby2018

Příspěvek sdílený Bethanie Mattek-Sands (@matteksands),Čen 30, 2018 v 4:48 PDT