Další jména pro Laver Cup! Těšit se můžeme na Djokoviče s Del Potrem

- Jan Havlovic

Organizátoři druhého ročníku Laver Cupu oznámili další dvě jména, která se představí v září v americkém Chicagu. Dalším členem výběru Evropy je Novak Djokovič, kterého si vybral kapitán Bjorn Borg. Tým světa získal kvalitního tenistu v podobě světové čtyřky Argentince Juana Martína del Potra. Již jistými účastníky druhého ročníku Laver Cupu jsou Roger Federer a Nick Kyrgios.

Do startu druhého ročníku Laver Cupu zbývají více než tři měsíce. Kapitáni obou výběru odhalili ve čtvrtek večer další část nominace. Další posilou výběru Evropy se stal Novak Djokovič, kterému v loňském roce unikla nominace na premiérový ročník kvůli zranění. Nyní je mezi nominovanými a ve výběru starého kontinentu doplnil Rogera Federera.

„Jsem z toho nadšený a věřím, že pomohu našemu výběru obhájit titul,“ řekl jednatřicetiletý Srb v oficiálním prohlášení.

Výraznou posilu získal do svého středu také výběr světa. Kapitán John McEnroe ukázal na Juana Martína del Potra, který je aktuálně světovou čtyřkou. „Del Potro je jedním z nejnebezpečnějších hráčů na okruhu a má schopnosti porazit jakéhokoliv hráče,“ ocenil kapitán John McEnroe kvality svého svěřence. „Jsem nadšený, že ho mám ve svém týmu,“ dodal bývalý americký tenista. 

Djokovič s Del Potrem doplnili na seznamu nominovaných Švýcara Rogera Federera a Australana Nicka Kyrgiose. Druhý ročník týmové soutěže Laver Cup proběhne od 21. do 23. září v americkém Chicagu v hale United Center.