Můžu podávat lépe, ale proti Báře to stačilo, ohodnotila Plíšková derby

- Radek Štohl

Obhajoba titulu v Eastbourne je pro Karolínu Plíškovou stále reálná. Ve středu odpoledne přehrála krajanku Barborou Strýcovou ve dvou setech a během své hry navíc pocítila zlepšení. Od své následující soupeřky Aryny Sabalenkové však netuší, co může očekávat.

Městečko na jihu země se pyšní krásnými plážemi, momentálně zde žije okolo sto tisíc obyvatel. Kdekdo by řekl, že se jedná o jedno z mnoho anglických míst. Ne však Karolína Plíšková, držitelka titulu z podniku AEGON International z minulého roku a finalistka stejného turnaje ze sezóny 2016.

Aktuálně sedmá hráčka dvouhry má k solidnímu výsledku nakročeno i letos. Ve druhém kole Češku opětovně nezdolala Anastasija Pavljučenkovová, ruská tenistka ji na šestý pokus alespoň dokázala vzít jednu sadu. O zápas později si Plíšková poradila také s Barborou Strýcovou.

„Před dvěma lety jsme se spolu rovněž potkaly na trávě a tenkrát to bylo velmi těžké," připomněla na kurtu prohru z Birminghamu, kde Strýcová v úvodním kole vyhrála 6:4, 7:6(1). „Byla jsem připravená, že se znovu bude jednat o náročný duel," pokračovala vítězka utkání ve svém hodnocení.

„Ačkoliv jsem nyní vyhrála 6:3, 6:4, tak rozhodně neproběhl žádný lehký duel. Hrála nepříjemné míče podpořené údery s dolní rotací, což na podobném povrchu nikdy není žádná sranda. Jsem tak ráda, že se mi podařilo projít do dalšího kola." 

Tenistky se letos střetly již jednou, konkrétně se jednalo o třísetový duel na Australian Open, kde po sadách 6:7(5), 6:3, 6:2 slavila postup do čtvrtfinále Plíšková. Ve středu se hráčky na kurtu zdržely 83 minut. 

„Cítím se mnohem lépe než minulý týden v Birminghamu. Těší mě skutečnost, že se zlepšuji zápas od zápasu a snad ve čtvrtfinále to bude z mé strany lepší výkon. Můžu podávat ještě lépe, ale proti Báře to stačilo. Doufám však ve zlepšení," nechala se slyšet druhá nasazená, která proti Strýcové trefovala první servis v 59% případů.

Vzhledem k úspěchům v minulých letech zde Plíšková při letošní účasti nepociťuje žádný velký tlak. „Každý rok v Eastbourne hraji kvalitní tenis. Líbí se mi zdejší turnaj a také celé město. Lidé mě tu vždy podporují, což je úchvatné."

Bývalá světová jednička se o to může pokusit hned ve čtvrtek, kdy bude bojovat o čtvrté čtvrtfinále v roce 2018. Proti ale bude Aryna Sabalenková. 

„Dosud jsme spolu nehrály, dokonce jsem s ní ani ještě netrénovala, takže toho moc o ní nevím. Budu se však na ni připravovat a doufám, že budu hrát co nejlepší tenis," uzavřela Češka.