WTA

Třaskavé derby pro Plíškovou. Obhájkyně titulu znovu přehrála Strýcovou

- Radek Štohl

Karolína Plíšková je v Eastbourne už ve čtvrtfinále. Nejvýše postavená Češka současnosti v osmifinálovém utkání přehrála Barboru Strýcovou, se kterou si poradila 6:3, 6:4. Plíšková bude v utkání o semifinále čelit Aryně Sabalenkové, se kterou ji čeká první vzájemný zápas.

Bývalá světová jednička proti Barboře Strýcové nastoupila popáté v kariéře. V předchozích čtyřech duelech třikrát uspěla právě Karolína Plíšková, Strýcová se z vítězství radovala jen jednou. Stalo se tak však před dvěma lety v Birminghamu, kde se rovněž hrálo na trávě. Podnik v Eastbourne však více sedí Plíškové.

Ta rovněž lépe zahájila středeční odpolední utkání. Ve čtvrtém gemu se jí podařilo prolomit servis soupeřky, Strýcová však okamžitě získala rebrejk. Následně si tenistky pohlídaly podání bez nabídnutého brejkbolu, osmý gem ale už opětovně patřil Plíškové, sedmá hráčka žebříčku podruhé v duelu urvala brejk. Ten následně dokázala také potvrdit prvním využitým setbolem.

Plíšková po vítězném prvním setu v následujícím dějství rychle vedla 3:0, když soupeřce dvakrát vzala podání. Strýcová sice snížila na 1:3, z její strany to ale bylo naposledy, kdy své krajance prolomila servis. A to navzdory skutečnosti, že v osmé hře měla brejkbol a za stavu 4:5 při vlastním podání odvrátila dva mečboly.

Poslední příležitost se Strýcové naskytla v závěrečné hře, na returnu měla stav 30:0. Plíšková ale v pravý moment zabrala, velkou roli při obratu hrálo podání, při kterém na závěr gemu trefila dvě esa. Finalistka US Open 2016 tak v Eastbourne zvládla již svůj jedenáctý z posledních dvanácti zápasů, o třetí semifinále v řadě zabojuje proti talentované Sabalenkové.

Nature Valley International, Eastbourne (ženy, GBR, 852 564 USD, tráva)
Osmifinále dvouhry
BARBORA STRÝCOVÁ (23.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (7.) 3:6, 4:6