Kvitová odstoupila z Eastbourne, trápí ji bolavá noha

- Filip Lefenda

Petra Kvitová si ve středu o čtvrtfinále na turnaji v Eastbourne nezahraje. Vítězka posledního podniku z Birminghamu měla v souboji bývalých světových dvojek vyzvat Polku Agnieszku Radwańskou, z akce se ale kvůli zranění nohy odhlásila.

Informaci oznámili organizátoři turnaje v poledne, na vině je zranění stehenního svalu. „Jsem opravdu zklamaná, že musím odstoupit. Bolest jsem ale cítila už během finále v Birminghamu, stejně tak poté v prvním utkání zde v Eastbourne,“ vysvětlovala Kvitová, která se v úterním duelu druhého kola utkala s Ukrajinkou Bondarenkovou.

„Když jsem se dnes ráno probudila, bylo to ještě horší. Wimbledon je za rohem, nechtěla jsem riskovat další zhoršení,“ podotkla dvojnásobná vítězka travnatého grandslamu.

„Ráda bych se omluvila fanouškům za to, že mě zde už letos neuvidí hrát. Věřím, že příští rok už se to povede,“ zakončila odůvodnění svého odstoupení světová osmička, která letos na trávě ještě nenašla přemožitelku a bude tak patřit na nadcházejícím Wimbledonu k hlavním favoritkám na celkové prvenství.