Allertová rázně uťala sérii porážek, v Nottinghamu potřebovala na postup jen hodinu

- Petr Sumbal

Denisa Allertová úspěšně zvládla vstup do travnaté části sezóny. Česká hráčka se poprvé v kariéře účastní turnaje v britském Nottinghamu a v prvním kole si poradila po výborném výkonu s americkou tenistkou Kristie Ahnovou po setech 6:3, 6:1. Allertová vyhrála poprvé po třech předchozích porážkách a ve druhém kole vyzve nebezpečnou Japonku Naomi Osakaovou.

Denisa Allertová se raduje z prvního vítězství po více než měsíci. Naposledy zvítězila 1. května v prvním kole turnaje v Praze, poté v Norimberku i na Roland Garros vypadla hned v prvním kole. Tyto neúspěchy však už může pětadvacetiletá Češka hodit za hlavu, v prvním kole turnaje WTA v Nottinghamu totiž předvedla velice dobrý výkon a porazila po setech 6:3 a 6:1 Američanku Kristie Ahnovou.

První set byl hlavně ze začátku velkou přetahovanou, úvodní čtyři gemy zápasu skončily vždy lépe pro hráčku na returnu. Až česká tenistka sérii brejků prolomila a poprvé si dokázala udržet podání, které si pak od té doby už ani jednou neprohrála. První sadu pak 101. hráčka světa rozhodla brejkem v šesté hře a set uzavřela čistou hrou při svém podání.

Ve druhém setu Allerová svou hru zvedla na ještě lepší úroveň a také využívala toho, že její soupeřka začala více chybovat. Své podávací gemy si Allertová vyhrávala naprosto bez problému, v celé druhé sadě v nich ztratila jen jeden fiftýn. Naopak o podání Ahnové se vždy bojovalo, Allertová měla pokaždé brejkboly a Američanku třikrát brejkla.

Nakonec z toho byl pro Allertovou pohodlný postup do osmifinále, který jí zabral bez minuty pouhou hodinu. Ve druhém kole nečeká českou tenistku vůbec nic jednoduchého, do cesty se jí postaví nadaná dvacetiletá Japonka Naomi Osakaová, se kterou Allertová jediné vzájemné střetnutí loni na US Open prohrála ve třech setech.