Předvedou to znovu? Takhle slavily Siniaková s Krejčíkovou jako juniorky

- Jakub Slunečko

Úspěšné tažení Kateřiny Siniakové a Barbory Krejčíkové na letošním US Open není náhodné. Vždyť mladé Češky spolu ve čtyřhře v roce 2013 vyhrály tři juniorské grandslamy za sebou! Poslední triumf v New Yorku pak mladé tenistky oslavily památným tancem přímo na kurtu. Teď po pěti letech dokráčely až do finále dospělého grandslamu na Roland Garros. Budou mít šanci zatancovat si i v neděli?

Siniaková s Krejčíkovou dřív jako vrstevnice bojovaly o špičku juniorského světového žebříčku. To jim ale nezabránilo v kamarádství, které společně ukazovaly ve čtyřhře. A úspěšné spojení pokračuje dodnes.

Příběh oslavných tanečků začal na sklonku veleúspěšné sezony 2013, kdy mladé Češky oslavily titul v Montrealu za potlesku publika tancem přímo na kurtu. Pořadatelé jim do toho pustily písničku Ruská Máša od Michala Davida.

Placáky, synchronizované pohyby, Siniaková s Krejčíkovou byly prostě sehrané ve všech ohledech.

Co si natrénovaly v Kanadě, předvedly pak i na US Open v New Yorku, kde dotáhly šňůru tří grandslamových titulů v řadě. Když si ve finále jasně poradily s dvojicí Bencicová, Sorribesová Tormová, spustily opět přímo na kurtu oslavný tanec.

„Byla to obrovská radost. Nikdy jsem si nemyslela, že budu vůbec hrát finále juniorských grandslamů,“ vzpomíná dnes na úžasný rok 2013 Barbora Krejčíková. „A že jsme teď i ve finále toho dospělého. To beru jako obrovský úspěch.“

Dvaadvacetileté Češky teď čeká v Paříži nedělní boj o titul proti japonské dvojici Hozumiová, Ninomijaová. A pokud Siniaková s Krejčíkovou dotáhnou poslední krok k titulu z Roland Garros, třeba si zase jako před pěti lety udělají z kurtu taneční parket.