VIDEO: Z usměvavého šprýmaře nevrlým mužem. Djokovič v Paříži ukázal stinnou stránku

- Jan Vojkůvka

Takhle jste ještě usměvavého Srba dozajista nikdy neviděli. Na tiskové konferenci v Paříži jen stěží zadržoval vztek, skákal novinářům do otázek, odpovídal holými větami či beznadějně pohazoval rukama. Pohodová atmosféra, kterou jsou rozhovory s bývalou světovou jedničkou protkány, byla rázem minulostí.

Prohra ve čtvrtfinále Roland Garros Novaka Djokoviče pořádně rozezlela. Přitom jen pár minut předtím mával publiku, vřele se poblahopřál Italovi Marcu Cecchinatovi k senzačnímu postupu, a odcházel z kurtu s úsměvem na rtech.

Na tiskovou konferenci však jako by přišel úplně jiný muž. Zamračený Djokovič často nenechal novináře ani domluvit jejich otázku a odpověděl jedním slovem nebo jednou krátkou větou. Nejčastěji používanou frází pak bylo slovo „nevím“.

Po překvapivém prohlášení, že možná nebude absolvovat travnatou část sezony, se na Srba pochopitelně nahrnula spousta dotazů, což ho frustrovalo ještě více a jen málo chybělo k tomu, aby praštil do stolu před ním. „Prostě vám na to nedokážu teďka odpovědět, nevím,“ řekl se zvýšeným hlasem.

„Momentálně nad tenisem vůbec nepřemýšlím,“ uzavřel celou tiskovku zklamaný, naštvaný a frustrovaný Djokovič.