ATP

Nejistá sezóna? Djokovič po French Open šokoval novináře

- Radek Štohl

Jaké budou další tenisové kroky Novaka Djokoviče? Bývalý nejlepší tenista světa, který na French Open senzačně skončil na raketě Marco Cecchinata, měl podle předpokladů brzy zahájit travnatou část sezóny. Na pozápasové tiskové konferenci ovšem překvapil přítomné novináře, když zpochybnil svoji letošní účast na tomto povrchu.

Byl to pořádný šok. Novak Djokovič po návratu po zranění sice nezažívá nejvydařenější sezónu, jeho čtvrtfinálová porážka se však příliš nečekala. Srbský tenista přesto duel s Marcem Cecchinatem prohrál po sadách 3:6, 7:6(4), 1:6, 6:7(11).

Ačkoliv Djokovič po utkání vřele pogratuloval soupeři k postupu, na tiskové konferenci působil všelijak, jen ne upovídaně. Na otázky novinářů odsekával, v nejednom případě použil slovíčko "nevím".

Jednatřicetiletý hráč následně všechny šokoval nejistou účastí ve Wimbledonu. „Netuším, zda na trávě vůbec budu hrát. Netuším, co se bude dít. Teprve jsem slezl z kurtu," udivil svým vyjádřením aktuálně dvaadvacátý hráč žebříčku.

„Omlouvám se, ale v této chvíli vám na tuto otázku nemůžu jakkoliv odpovědět. Prostě to nedokážu," prohlásil tenista, který se během čtvrtfinále potýkal se zdravotními problémy. Konkrétně ho sužovaly problémy s krkem a také s lýtkem.