Kdo je ten tenista? ptala se Bouchardová. A kdo jsi ty? sestřelil ji diskutující

- Jakub Slunečko

Porážka Novaka Djokoviče na Roland Garros zaujala i hvězdu sociálních sítí a stagnující tenistku Eugenii Bouchardovou. Lépe řečeno ji upoutal hráč, který srbského fenoména udolal – doposud nepříliš známý Marco Cecchinato. „Kdo je ten chlapík, co hraje proti Djokovičovi?“ napsala Bouchardová na Twitter. Diskutující si na Kanaďance ale hned pěkně smlsli.

„Takže 164. tenistka světa se ptá, kdo je 72. tenista světa?“ začala smršť jízlivých komentářů na adresu Bouchardové. „Jeho postavení na žebříčku je mnohem lepší než tvoje, takže skutečná otázka je: Kdo jsi ty?“ přidal se další z diskutujících pod tweetem kanadské hráčky.

Na Bouchardovou se spustila vlna komentářů, které ji odsuzovaly z toho, že Cecchinatem pohrdá. Ital nakonec Djokoviče na Roland Garros ve čtyřech setech slavně porazil a diskutující hned rádi připomínali, že sama Kanaďanka na tom je žebříčkově mnohem hůř než Cecchinato. A neměla by tak Itala zesměšňovat. 

Bouchardová si tak vypila kalich hořkosti až do dna. Za pár hodin ale napsala další příspěvek, kde se bránila. „Nemyslela jsem to zle, prostě jsem se ptala, kdo to je, protože jsem o něm nikdy neslyšela a teď je v semifinále grandslamu,“ napsala Kanaďanka po konci zápasu a vysvětlila, že předešlým tweetem nechtěla Cecchinata nijak urazit.

Po tuctech negativních komentářů se tak Bouchardové i někteří zastali. „Myslím, že většina normálních lidí pochopila, jak jsi to myslela. Bohužel být normální není podmínka pro založení twitterového účtu,“ navezla se do posměšných komentářů jedna z diskutujících.

Nutno říct, že ironické poznámky opravdu nejsou v určitém ohledu na místě. Bouchardová toho přeci jen v tenise dokázala víc než Cecchinato, i když momentálně září spíš na sociálních sítích než na kurtech. Kromě třech grandslamových semifinále hrála i finále Wimbledonu 2014 proti Petře Kvitové a patřilo jí páté místo na světě.