VIDEO: Djokovič rozmlátil raketu na maděru! Čím své chování obhajoval?

- Jan Havlovic

Dramatickou bitvu nabídlo páteční utkání mezi Novakem Djokovičem a Robertem Bautistou-Agutem. Z postupu do osmifinále se po bezmála čtyřech hodinách radoval srbský tenista, ale daleko více se mluvilo o momentu ze závěru druhého setu. Djokovič totiž po vlastní chybě rozmlátil raketu.„Tyhle situace mi většinou pomáhají se probudit a uvolnit mysl,“ vysvětloval Srb na tiskové konferenci.

Tenistům zkrátka někdy „rupnou“ nervy. Přesně to se stalo Novaku Djokovičovi v napínavém závěru druhého setu duelu se Španělem Bautistou-Agutem. Za stavu 6:6 měl totiž srbský tenista míč na kříži a vidina setbolu byla blízko. Jenže bývalá světová jednička otřela míček o pásku, a ten posléze skončil v autu.

Setbol tak mířil na stranu španělského hráče a v Djokovičovi bouchly saze. Svou raketu rozmlátil na maděru a dočkal se i pískotu diváků. Jednatřicetiletý Srb poté obhajoval své chování na tiskové konferenci. „Tyhle situace, když křičím nebo mlátím raketou, mi většinou pomáhají se probudit a uvolnit mysl,“ vysvětloval Djokovič.

„Rovněž se díky tomu dokáži odprostit od tlaku. Někdy to ale vůbec nepomáhá,“ láme si nad těmito situacemi hlavu srbská tenisová jednička. „Abych byl upřímný, nejsem na sebe vůbec pyšný, když tohle dělám,“ kál se Djokovič, který nakonec dramatické utkání vyhrál v poměru 6:4, 6:7(8), 7:6(4) a 6:2. 

„Ale někdy se to prostě stane,“ dodal závěrem dvanáctinásobný grandslamový vítěz, kterého v osmifinálovém souboji čeká Španěl Fernando Verdasco, který ve třetím kole vyřadil světovou pětku Bulhara Grigora Dimitrova.