Roger Federer se představí na Hopman Cupu

- Jan Havlovic

Návrat krále? I tak by se dala nazvat dnešní zpráva Rogera Federera, který se po dlouhých patnácti letech představí na slavném Hopman Cupu, jenž se tradičně uskuteční na začátku roku 2017 v australském Perthu.

Švýcarská tenisová legenda se věnuje výhradně dvouhře, občas si zahraje čtyřhru, avšak smíšenou čtyřhru si zahraje zřídkakdy. Fanoušci sedmnáctinásobného grandslamového šampióna však v následujících šesti měsících uvidí svou ikonu hned dvakrát v pro něj netradiční smíšené čtyřhře. Na Olympijských hrách v Rio de Janeiru bude Federer bojovat po boku Martiny Hingisové o olympijskou medaili a na začátku nového roku se po dlouhých patnácti letech představí na slavném Hopman Cupu, kde si zahraje s Belindou Bencicovou, aktuální světovou šestnáctkou.

„Myslím, že to bude skvělý turnaj pro zahájení nové sezony," řekl Federer pro oficiální web Hopman Cupu. Švýcarský elegán už neoficiální mistrovství světa smíšených dvojic jednou vyhrál - v roce 2001 se radoval z vítězství spolu s Martinou Hingisovou. O rok později se Federer představil po boku své současné ženy Mirky Federerové. Jejich společná cesta turnajem však skončila již v základní skupině.

Aktuální světová trojka se také těší na novou Perth Arénu, kde ještě nehrál. „Rád hraji na nových místech.. Je to vždy vzrušující, tudíž se nemohu dočkat." řekl natěšený Federer.

Zajímavostí je, že když švýcarský tenista vstoupil mezi profesionály v roce 1998, byl jeho spoluhráčce pouhý jeden rok. Tato dvojice si spolu také zahraje poprvé v kariéře! „Moc se těšít na spolupráci s Rogerem a na společnou reprezentaci naší země na Hompam Cupu," uvedla Belinda Bencicová v rozhovoru pro oficiální stránky tohoto turnaje.

Z účasti tenisové legendy má pochopitelně také radost ředitelka turnaje, Paul Kilderryová. „Jsme extrémně nadšení, že se Roger Federer a Belinda Bencicová rozhodli startovat na Hopman Cupu. Příležitost vidět Federera, jednoho z nejlepších hráčů všech dob, může být pouze jedna, a tak se moc těším na všechny jeho fanoušky v Perth Aréně." uzavřela Kilderryová.