Vzteká se, ale vyhrává. Prorazí Siniaková konečně i na grandslamu?

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Vypadá to, jako když Kateřina Siniaková oproti svým soupeřkám projde pětinásobným počtem krizí. Ani poslední zápas na Roland Garros nebyl jiný. Siniaková se zlobila na sebe, na antuku, na celý svět, ale co je nejdůležitější – nakonec vyhrála a jde dál. Poprvé v životě tak může postoupit do osmifinále grandslamu. V cestě ale stojí další horká hlava – Barbora Strýcová.

Na kurtu byste se s ní do křížku pustit nechtěli, ale po zápase hned otočí o 180 stupňů – andělské vzezření jako by všechny výlevy přebilo. „Bylo to hodně mokré a asi třikrát jsem hodila rybičku,“ vysvětlovala Siniaková, proč si v druhém kole Roland Garros tak moc stěžovala na antuku.

Vydatně chtěla po rozhodčí, aby na kurt přišel supervisor a s kurtem něco udělal. Kdežto soupeřka zůstávala v klidu. „Dělala jsem si srandu, že možná neumím běhat, když to vadí jenom mně,“ smála se pak po zápase Siniaková.

Toho se nakonec dočkala a podavači míčků byli nuceni antuku pořádně rozhrabat. Mezitím si Siniaková prošla několika menšími pekly. Párkrát měla proti Kateryně Kozlovové výhodu brejku, o kterou zase přišla. Vztekala se na sebe, protože cítila, jak velkou šanci na třetí kolo má.

Po téměř dvou letech, kdy hrála třetí kolo ve Wimbledonu, ale Siniaková třísetový zápas nakonec vyhrála 6:7, 6:4 a 6:4. Už bylo na čase – vždyť loni talentovaná tenistka sice vyhrála dva tituly a porazila třeba i Wozniackou, na grandslamech ale skončila vždy v prvním kole.

„Asi to byla spíš otázka času, abych si víc věřila a šla do toho. A nejspíš to byla i trochu mentální záležitost, protože jsem chtěla něco uhrát a pak mě to svazovalo,“ přemítala Siniaková nad svými grandslamovými nezdary, které se zdají být pro tuto chvíli zapomenuty.

Ale teď chce dvaadvacetiletá tenistka ještě víc. Moc ráda by se poprvé v životě podívala do grandslamového osmifinále. V cestě bude ale přetěžká soupeřka – krajanka Barbora Strýcová. Tu Siniaková dokázala už jednou porazit, dvakrát se ale radovala Strýcová.

„Budou to velké nervy, další dlouhý a těžký zápas. Naposledy to bylo s Bárou úplně na krev,“ vzpomínala Siniaková na vzájemný loňský souboj na J&T Banka Prague Open, který vyhrála Strýcová 2:1 na sety.

I když tenisově jsou obě Češky dost odlišné, spojuje je právě obrovský temperament na kurtu. „Jsme velké bojovnice obě dvě. Bude to i o hlavě,“ věděla před vzájemným duelem Siniaková.

Výbuchy emocí, jaké předváděla Siniaková ve druhém kole, se tentokrát dají očekávat na obou stranách. Siniaková se dřív snažila se svými výlevy bojovat, na letošním Roland Garros ale zatím nejsou její nezkrotné emoce příliš na škodu. Naladí se na správnou notu a zaznamená životní úspěch?

 

Special feelings ??? Second round ✅

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina),Kvě 30, 2018 v 10:19 PDT