Čtyřhra rozlosována. Do boje o grandslamový titul se zapojí osm českých deblistek

- Jan Havlovic

Na Roland Garros byla v pondělí večer rozlosována také čtyřhra žen. Do boje o trofej Simone Mathieuové se zapojí osm českých deblistek. Mezi jedny největších favoritek celého turnaje patří Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou, které jsou nasazenými dvojkami. Bez šancí na úspěch rozhodně nejsou ani Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. finalistky letošního turnaje v Miami. Po bezmála osmi měsících se v soutěžním utkání představí Lucie Hradecká.

Mezi okruh největších favoritek na zisk trofeje Simone Mathieuové patří Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou. Dvojice plzeňských tenistek jsou nasazenými dvojkami a v úvodním duelu vyzvou ukrajinský pár Kičenoková, Curenková. Finalistky nedávného turnaje v Římě budou v duelu prvního kola horkými favoritkami na postup. 

Čeští tenisoví fanoušci se mohou těšit také na návrat Lucie Hradecké, která se v soutěžním zápase představí po bezmála osmi měsících. Zkušená deblistka se do turnaje čtyřhry přihlásila s Ruskou Blinkovovou. 

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, finalistky letošního turnaje v Miami, vyzvou v rámci prvního kola dvojici Lapková, Olaruová. Mezi okruh favoritek můžeme zcela jistě počítat také Květu Peschkeovou s Američankou Nicole Melicharovou. Sehraná dvojice ovládla v letošní sezoně podnik J&T Banka Prague Open a ve Stuttgartu došla do finále. V úvodním kole narazí na americko-čínskou dvojici McHaleová, Pcheng. 

Zraky českých fanoušků budou zcela jistě mířit také na Lucii Šafářovou, která se pro letošní Roland Garros dohodla na spolupráci s Ruskou Kuzněcovovou. Česká deblistka tak nebude obhajovat loňský titul po boku Američanky Mattekové-Sandsové. 

V Paříži se představí také zkušená Renata Voráčová, která se pokusí uspět po boku Američanky Townsendové. Česko-americká dvojice vyzve domácí pár Cakarevicová, Ponchetová. 

Los prvního kola čtyřhry žen
Blinkovová (RUS), HRADECKÁ – Kužmová, Rybáriková (obě SVK)
McHaleová, Pcheng (USA/CHN) – Melicharová (USA), PESCHKEOVÁ [13]
Azarenková, Sabalenková (obě BLR) – Kuzněcovová (RUS), ŠAFÁŘOVÁ
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [6] – Lapková, Olaruová (BLR/ROU)
Townsendová (USA), VORÁČOVÁ – Cakarevicová, Ponchetová (obě FRA) [WC]
Kičenoková, Curenková (obě UKR) – SESTINI HLAVÁČKOVÁ, STRÝCOVÁ [2] 

Kompletní los čtyřhry najdete ZDE