Na půl cesty do Singapuru. Turnaje mistryň by se aktuálně zúčastnilo pět Češek

- Jan Havlovic

Letošní tenisová sezona se blíží do své poloviny. Pomalu tak krystalizuje okruh tenistek, které mohou pomýšlet na účast na prestižním Turnaji mistryň. Pro české fanoušky je vynikající zprávou, že se před Roland Garros drží v postupující osmičce aktuálně Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Češkám se daří i v deblu, do Singapuru by v tuhle chvíli cestovaly hned tři – Krejčíková se Siniakovou a Květa Peschkeová.

Je ještě brzy dělat ukvapené závěry, ale dvě nejlepší české tenistky mají letošní sezonu velmi dobře rozjetou. Petra Kvitová má na svém kontě již čtyři turnajové vavříny, čímž se aktuálně drží na třetí příčce „Race To Singapure“ se ziskem 2902 bodů.

Na elitní dvojku Halepová – Wozniacká ztrácí česká tenistka 383, respektive 228 bodů, což je ztráta, kterou Kvitová může smazat již na Roland Garros, které právě startuje. Dvojnásobná grandslamová šampionka má sezonu rozjetou skvěle. A pokud si udrží stávající výkonnost, v Singapuru by neměla chybět.

V elitní osmičce se drží také Karolína Plíšková, která nezažívá příliš povedenou sezonu. Česká jednička vyhrála turnaj ve Stuttgartu, avšak na další turnajový vavřín zatím čeká. Šestadvacetiletá tenistka věří, že by velké vítězství mohlo přijít právě antukovém Roland Garros.

Plíšková bude ve druhé polovině letošní sezony útočit na svou třetí účast na Turnaji mistryň v řadě. To Petra Kvitová by se na tenisové slávě v Singapuru představila poprvé po třech letech.

Na Singapur cílí také české deblistky
Český tenis by mohl mít na letošním Turnaji mistryň hojné zastoupení také ve čtyřhře. Aktuálně se v postupující osmičce drží Barbora KrejčíkováKateřinou Siniakovou, kterým patří šestá pozice. Hned za českým párem se drží Květa Peschkeová s Američankou Melicharovou, vítězky nedávného turnaje J&T Banka Prague Open.

V závěsu se drží také Andrea Sestini HlaváčkováBarborou Strýcovou, které se díky finálové účasti v Římě vyhouply na dvanáctou příčku. Zapomínat nesmíme také na Lucii Šafářovou, která se vrací na kurty po virovém onemocnění. Pro zbytek letošní sezony by měla opět spojit síly s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.  

WTA Porsche Race to Singapore – dvouhra
1. Simona Halepová (ROU) 3285 b.
2. Caroline Wozniacki (DEN) 3130 b.
3. PETRA KVITOVÁ 2902 b.
4. Elina Svitolinová (UKR) 2820 b.
5. Angelique Kerberová (GER) 2300 b.
6. KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ 2111 b.
7. Elise Mertensová (BEL) 1821 b.
8. Daria Kasatkinová (RUS) 1645 b.
_______________________________
40. KATEŘINA SINIAKOVÁ 598 b.
52. KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ 501 b.
54. BARBORA STRÝCOVÁ 494 b. 

WTA Porsche Race to Singapore – čtyřhry
1. Vesninová, Makarovová (obě RUS) 3715 b.
2. Mladenovicová, Babosová (FRA/HUN) 3430 b.
3. Martinézová-Sánchézová, Klepacová (ESP/SLO) 2217 b.
4. Xu, Dabrowská (CHN/CAN) 1786 b.
5. Atawovoá, Grönefeldová (USA/GER) 1682 b.
6. KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ 1662 b.
7. PESCHKEOVÁ, Melicharová (USA) 1288 b.
8. Vandewegheová, Bartyová (USA/AUS) 1225 b.
_______________________________________________
11. SESTINI HLAVÁČKOVÁ, Čchan (TPE) 1021 b.
12. STRÝCOVÁ, Su-wej (TPE) 1000 b.
13. SESTINI HLAVÁČKOVÁ, STRÝCOVÁ 985 b.