Finále jí uteklo. Siniaková nedotáhla dobře rozehraný duel s Larssonovou

- Petr Sumbal

Měla blízko do svého druhého letošního finále, nakonec ale končí těsně před jeho branami. Kateřina Siniaková nenavázala na lednový úspěch z čínského Šen-čenu, v Norimberku končí na raketě Švédky Johanny Larssonové v semifinále.

Siniaková přitom rozehrála semifinálové klání proti běhavé Larssonové na výbornou, když si hned vytvořila vedení 3:1. O svůj brejk sice vzápětí vyšla, ale i nadále byla ve výměnách lepší, než o čtyřicet příček hůře postavená Švédka. O každé podání Larssonové se bojovalo a v desáté hře se Siniaková dočkala, když využila svůj druhý setbol.

Druhý set však byl úplně jiný. Prvních pět her jasná záležitost vždy pro podávající hráčku, od té doby ale těžký boj a povětšinou dlouhé gemy. Larssonová, která už Siniakovou letos jednou porazila, začínala pomalu, ale jistě, nacházet recept na hru české tenistky a čím dál tím více ji tlačila ke zdi. K tomu se navíc přidalo více chyb ze strany Češky a problémy byla na světě. Od stavu 3:3 Larssonová získala dva brejky v řadě a druhý set byl její.

Ve třetí sadě už se 57. hráčka světa Siniaková nezmohla na větší opor, trápila se i fyzicky. Na všechny své body se velice nadřela, Larssonová předváděla skvělou defenzívu a téměř všechno české hráčce vracela. Třetím setem se Siniaková vyloženě protrápila a ztratila ho jasně 1:6.

Larssonová uspěla ve svém prvním semifinále v sezóně a  o titul si zahraje proti Američance Alison Riskeové nebo Belgičance Kirsten Flipkensové. To Siniaková už se může chystat na první kolo Roland Garros, ve kterém ji čeká velmi náročná zkouška v podání utkání s Běloruskou Viktorií Azerenkovou.