Láska k tenisu vítězí! Bývalá světová jednička odehraje kompletní travnatou sezonu

- Jan Vojkůvka

Raketu sice pověsil na hřebík, ale stále častěji má Lleyton Hewitt nutkání ji sundavat. V sedmatřiceti letech stále cítí, že má co nabídnout, a i když se neprohání po dvorcích ve dvouhrách, velmi rád se nechá zlákat k účastem na deblových turnajích. A během následujících měsíců si bývalé světové jedničky užijeme mnohem více.

Hewitt sice ukončil kariéru v roce 2016, ale letos si zahrál už na třech turnajích. Zejména jeho představení s loučícím se Samem Grothem na Australian Open, kde australská dvojice dokráčela až do čtvrtfinále, byla nezapomenutelná.

Vítěz tří grandslamových titulů (dvou ve dvouhře a jednoho ve čtyřhře) se posléze představil i na antuce v Estorilu a jen s velkými obtížemi se mu chce opět raketu odložit. Neodolal tak příležitosti a rozhodl se absolvovat kompletní travnatou sezonu.

Australský veterán se představí společně s Alexem Boltem v Hertogenboschi, kde se bude hrát od 11. do 17. června. Se stejným partnerem si zahraje také o týden dříve na challengeru v Surbitonu. A velmi zajímavé bude spojení Hewitta s Nickem Kyrgiosem, na které se fanoušci mohou těšit v Queens od 18. června.

A pak? Zbývá Wimbledon, na kterém se s největší pravděpodobností rovněž představí. A jen těžko se dá usuzovat, jestli to bude jeho definitivní derniéra...