ATP

Jako nový! Berdych se účesem vrátil do minulých let

- Radek Štohl

Tomáš Berdych v současnosti nezažívá úspěšné období, následující týden se navíc naplno rozjíždí hlavní soutěž druhého grandslamu na French Open. Ještě před jeho zahájením však nejlepší český tenista posledních let stihl na první pohled velkou změnu.

Berdych přitom letošní sezónu zahájil na výbornou. Na úvodním turnaji velké čtyřky dokráčel do čtvrtfinále, ve kterém ho zastavil až pozdější vítěz Roger Federer. Prohra se Švýcarem jakoby předvídala výsledkový propad.

Následně sice dvaatřicetiletý tenista ještě bez ztráty setu postoupil do čtvrtfinále v Rotterdamu, proti Davidu Goffinovi ovšem kvůli nemoci nenastoupil. V Marseille následně po dvou výhrách uhrál semifinále, v něm ale schytal drtivou prohru od Chačanovova.

Od března se bývalý čtvrtý hráč žebříčku zúčastnil pěti podniků kategorie Masters, na kterých celkově zvítězil jen ve dvou zápasech ze sedmi. Antukové podniky mu ke všemu přinesly trápení, když nedokázal uspět ani v jednom ze tří duelů.

Před blížícím se French Open je tak Tomáš Berdych větší bez formy. Ještě než samotný grandslamový turnaj začne se český hráč rozhodl změnit účes, čímž se tak vrátil zpátky do uplynulých let, kdy ještě nosil kratší sestřih.

Jak se vám daná proměna líbí?


Galerie