Praha je mým druhým domovem. Slovenka Čepelová je na Spartě ve druhém kole

- Jakub Slunečko

Slovenská tenistka Jana Čepelová postoupila ve Stromovce do druhého kola. Po dvou dlouhých setech za velké podpory diváků udolala Rusku Gasparyanovou. Čepelová, členka Fedcupového týmu našich východních sousedů, si atmosféru pochvalovala: „I díky fanouškům jsem ve druhém kole.“

V úvodní setu prohrávala mladá tenistka už 3:5. Přesto se dokázala vzchopit a sadu dotáhnout do vítězného konce. „Tiebreak prvního setu byl nejdůležitější. Prohrávala jsem 1:4, ale nakonec jsem ho otočila. Důležité bylo se nevzdat. Prohrávala jsem vlastně v celém setu a jsem ráda, že jsem to otočila a zápas zvládla,“ usmívala se Čepelová.

Nejenom kvůli napínavým koncovkám obou setů (ten druhý skončil 7:5) musela slovenská tenistka ukázat psychickou sílu. „Bylo to náročné, protože se hrálo ve velké zimě a tím pádem bylo nutné se vyrovnat s podmínkami. Já jsem to zvládla asi lépe než soupeřka,“ přemítala.

Zatažená obloha se v průběhu zápasu rozjasnila a Čepelová se nakonec radovala v poměrně příjemném počasí. Ani na chvíli ji ale neopustili fanoušci na tribuně. „Připravuji se tady už od pátku. Každý rok se tu cítím jako doma a také díky fanouškům jsem ve druhém kole,“ svěřila se.

Na oblíbené antuce se tak pokusí probojovat do další fáze. Soupeřku ještě nezná, ale je možné, že jí bude domácí hvězda Barbora Strýcová. Už teď ale dosáhla slovenská hráčka na lepší výsledek než minulý rok, kdy se loučila už po prvním kole.

„Loni jsem měla po zápalu plic těžký rok a právě jsem se vracela na kurt. Takže na tu porážku jsem ani tolik nemyslela,“ vyloučila nepříjemnou vzpomínku. „Navíc před tím, když se tu ještě hrála stotisícovka, jsem se dostala do semifinále, takže jsem tu jako doma a hraje se mi tady velice dobře,“ uzavřela.