Trápení bývalé šampionky pokračuje. Radwaňská bude po dvanácti letech chybět na grandslamu

- Filip Lefenda

Tvrdý ústup z někdejší slávy prožívá Agnieszka Radwaňská. Bývalá světová dvojka je momentálně až na 28. místě ženského žebříčku a vůbec poprvé od roku 2006 bude chybět i na grandslamovém turnaji. Devětadvacetiletá Polka se totiž kvůli zranění zad odhlásila z nadcházejícího Roland Garros.

Vítězka dvaceti titulů z okruhu WTA nevynechala od svého wimbledonského debutu v roce 2006 jediný grandslam. Celkově na turnajích velké čtyřky posbírala 124 vítězství, přičemž nejvíce se jí dosud dařilo právě na trávě v All England Clubu. V roce 2012 došla v Londýně do finále, čtyřikrát pak skončila v semifinále, stejně jako na Australian Open.

Na nadcházejícím Roland Garros však bude vítězka Turnaje mistryň z roku 2015 chybět. Na vině jsou bolavá záda, vinou kterých musela Radwaňská na konci dubna skrečovat svůj poslední soutěžní zápas v Istanbulu. Z duelu proti Chorvatce Vekičové tehdy odstoupila za stavu 1:6 a 0:2.

V letech 2008 až 2016 završila Radwaňská hned v osmi případech sezónu v elitní desítce. Loňský tenisový ročník zahájila rovněž výborně, když došla v Sydney do finále, poté ale odstartoval její výsledkový i žebříčkový propad.

Kdy se Radwaňská, jež došla v Paříži nejdále v roce 2013 do čtvrtfinále, na kurty vrátí, není v tuto chvíli jasné. Polka však deklarovala, že tak učiní tehdy, až bude skutečně stoprocentně fit.

Pod Eiffelovou věží nebude startovat ani Monica Puigová. Olympijská vítězka z her v Riu si na probíhajícím turnaji v Římě poranila při pádu kyčel. Vrátit by se chtěla až na trávě v Nottinghamu.