Blíží se konec? Jankovičová podstoupila operaci oka a přemýšlí nad budoucností

- Jan Vojkůvka

Jelena Jankovičová je jednou z nejvýraznějších tváří odcházející generace tenistek. Zatímco mnohé její vrstevnice už pověsily raketu na hřebík, ona to dál a dál zkoušela, aby se po zranění vrátila zpět mezi elitu. Marně. Kvůli dalšímu zranění nehraje od srpna minulého roku a navíc se tento týden podrobila operaci oka. Blíží se konec kariéry bývalé světové jedničky?

„Operace proběhla v pořádku,“ napsala Jankovičová na svůj Instagram a přiložila fotografii z cesty domů z kliniky, kde se podrobila chirurgickému zákroku. Je to alespoň jedna dobrá zpráva z jinak ne příliš příznivých z tábora srbské tenistky.

Fanoušci třiatřicetileté bývalé světové jedničky a finalistky US Open z roku 2008 stále čekají, jestli se jejich favoritka vrátí na dvorce, nebo definitivně ukončí svou tenisovou pouť.

 

My eye surgery went well... going home now!? #recovery Jeca gusar?

Příspěvek sdílený Jelena Jankovic? (@jjelicious),Kvě 10, 2018 v 5:15 PDT

Už před pár týdny vše nasvědčovalo tomu, že konec je skutečně tady a Jankovičová už hrát nebude. Trápí ji nejrůznější zranění, se kterými se potýká od minulé sezony. V posledním rozhovoru pro srbská média však připustila pochybnosti. „Rozhodnu se brzy,“ řekla nejistě. „Je spousta věcí, které mě zajímají. Myslím, že bych mohla třeba podnikat.“

„Tenis mi toho dal mnoho. Byla jsem chvíli nahoře a chvíli zase dole. Dělal mě šťastnou. Teď to musím všechno zanalyzovat,“ podotkla. „Myslím, že jsem měla úspěšnou kariéru. Splnila jsem si sen každého sportovce, byla jsem šampionkou, první hráčkou světa a držela jsem se na vrcholu dlouho. Nebylo to vždy snadné, ale jsem hrdá jak na sebe, tak na svůj tým a rodinu,“ dodala.

Pokud se Jankovičová rozhodne ukončit kariéru, v dějinách ženského tenisu jí zůstane zapsáno 15 turnajových titulů z dvouhry, grandslamová trofej z Wimbledonu ze smíšené čtyřhry a celkem 644 výher z 1114 singlových zápasů.