Životní turnaj Kilnarové: Z kvalifikace až do semifinále

- Petr Sumbal

Monika Kilnarová má za sebou skvělý týden. Osmnáctiletý talent českého tenisu si na antukovém turnaji v Římě zahrál v semifinále, což je pro Kilnarovou dosavadní vrchol její krátké kariéry. Na turnaji v Římě dotovaném 25 000 dolary přitom musela začínat v kvalifikaci.

To byla jízda! Z kvalifikace se česká tenistka Monika Kilnarová prodrala v Římě až do semifinále. Tam sice jízda hráčky vedené trenérem Pavlem Šnobelem skončila, i tak se však jedná o zatím největší úspěch kariéry mladé tenistky.

Kilnarová už má na kontě tři vyhrané turnaje s dotací 15 000 dolarů, jeden letos, dva loni. Semifinále pětadvacítky je však přeci jen víc. Osmnáctiletá tenistka začala svou pouť jistou výhrou v kvalifikaci, při které ztratila jen dva gemy.

Hned poté však měla přijít konečná, v cestě totiž stála turnajová dvojka a bývalá světová třicítka Misaki Dojová. Té se však Kilnarová nezalekla a ve třech setech ji porazila. Největší vítězství kariéry a rázem se s ní muselo začít počítat.

Také všechny další zápasy v Římě musela Kilnarová lámat přes tři sety, tady se projevila také dobrá kondice hráčky, kterou po této stránce připravuje Ivo Pištěk. Osmifinále i čtvrtfinále Kilnarová dokázala otočit z 0:1 na sety, až v semifinále už to nevyšlo.

V něm sice znovu Češka po prohrané první sadě dokázala zareagovat a druhý set urvala v tiebreaku, ale poté už na kurtu dominovala její soupeřka, Maďarka Fanny Stollarová, která vyhrála rozhodující sadu 6:2.

I když tedy nakonec Kilnarová svůj marš až do finále nedotáhla, tento výborný úspěch dodá jí i celému jejímu týmu motivaci do dalšího průběhu kariéry.