Djokovičova manželka je pod palbou kritiky. Já za jeho prohry nemůžu, brání se

- Jan Vojkůvka

Novaku Djokovičovi posledních dvanáct kalendářních měsíců nepřineslo moc dobrého. Jen jeden titul, přes půl roku absence kvůli zranění, operace a příval porážek... Vlastní výkony trápí nejen srbského tenistu, ale i jeho srbské fanoušky, kteří si jako cíl své zlosti vybrali Jelenu Djokovičovou, kterou zčásti viní za Novakovy neúspěchy.

Od návratu na kurty v lednu odehrál Djokovič šest turnajů, třikrát vypadl hned po úvodním zápase a dařilo se mu jen na Australian Open, kde dokráčel do osmifinále. Kam se vytratily schopnosti bývalé světové jedničky?

Nad tím si láme hlavu každý příznivec bílého sportu, někteří zarytí fandové ale mají jasno. Na vině musí být tlak ze strany jeho ženy, která mu nehodlá tolerovat jeho eskapády, kterým se v minulosti ne vždy dokázal vyhnout.

Ve středu byla Jelena Djokovičová pozvána do srbské televize, kde dostala prostor ke svému pohledu na věc a rozhodně nehodlá jen přihlížet, jak ona a její rodina čelí nesmyslné kritice.

„V Novakově životě jsem důležitou součástí, ale v jeho kariéře jsem pouze ta, která mu dává lásku a podporuje ho. Takže si myslím, že není správné mě vinit z jeho porážek,“ řekla rázně. „Někdy slyším od někoho, že moc netrénuje, ale s tím si hlavu nelámu, protože vím, co dělá a jak moc dře.“

„Jenže veřejnost chce vždy najít něco kontroverzního, i když je to člověk, který každým svým gestem prosazuje skutečné hodnoty, které jsou důležité,“ brání svého muže.