WTA

Sedmá výhra v řadě! Kvitová porazila poprvé v kariéře Puigovou

- Jan Havlovic

Skvěle! Petra Kvitová zvládla náročnou bitvu s Mónicou Puigovou z Portorika a postupuje na prestižním turnaji v Madridu do osmifinále! Česká tenistka zvítězila v odpoledním duelu po setech 6:3 a 7:6(8). V boji o účast ve čtvrtfinále vyzve Kvitová vítězku duelu Sasnovičová/Kontaveitová.

Vítězství Kvitové se však nerodilo vůbec snadno. Úvodní sada nabídla vyrovnaný průběh až do stavu 3:3. Poté se světové desítce podařilo prolomit servis Puigové a vykročila k výhře v první sadě. Portorická tenistka však odolávala a odvrátila hned tři setboly. Až ten čtvrtý se podařilo Kvitové proměnit!

Čerstvá vítězka J&T Banka Prague Open měla v pondělí volno a nasbíraná energie se světové desítce náramně hodila. Puigová totiž zpřesnila svou hru a začala hrozit především při servisu české hráčky.

Kvitová odvrátila ve druhé sadě při vlastním servisu hned osm setbolů! Za vyrovnaného stavu se tak šlo do dramatického tiebreaku. V něm si světová desítka dokázala vypracovat mečbol, avšak ten neproměnila. Hned poté Puigová kontrovala setbolem, leč ten také zůstal nevyužit.

Drama vrcholilo. Bojovnice Kvitová ani druhý mečbol nedokázala při vlastním servisu využít. Až ten třetí se podařilo české hráčce proměnit a mohla si zhluboka oddechnout!

Nasazené desítce se podařilo poprvé v kariéře porazit portorickou tenistku a slaví postup do osmifinále! V boji o účast ve čtvrtfinále vyzve Kvitová vítězku duelu Sasnovičová/Kontaveitová.