Půlnoční drama se šťastným koncem! Po tenisové stránce to nebylo dobré, hodnotí Plíšková

- Jan Havlovic

Bitva jako řemen! Karolína Plíšková si v dramatickém třísetovém souboji s Běloruskou Azarenkovou zajistila poprvé v kariéře postup do třetího kola prestižního turnaje v Madridu. Bývalou světovou jedničku deptala skvělými údery a krátce po pondělní půlnoci mohla po výsledku 6:2, 1:6 a 7:5 vítězoslavně zatnout pěst!

Zlatý hřeb večera. Duel dvou bývalých světových jedniček si přitáhl mediální pozornost, avšak pozdní čas duelu zvolený pořadateli příliš nenahrál divákům. S blížící se půlnocí totiž většina fanoušků opustila svá sedadla a odebrala se uspořit síly na úterní pracovní den.

Kdo však zůstal, neprohloupil. Napínavé drama vyvrcholilo ve třetím setu, který Plíšková dokázala uzmout v poměru 7:5. Celkově však se svým výkonem příliš spokojena nebyla. „Po tenisové stránce jsem se na kurtu cítila nejhůře za poslední dobu,“ řekla česká jednička novinářům v Madridu.

Světovou šestku trápil především průběh druhé sady, ve kterém dominovala Azarenková a Plíšková uhrála jediný gem. „Nemám tušení, co se ve druhém setu stalo,“ kroutila hlavou šestadvacetiletá tenistka. „Byla jsem z toho hodně frustrovaná,“ dodala.

S výsledkem však může být spokojená. Karolína Plíšková totiž vyhrála již sedmý třísetový duel v řadě a vylepšila si turnajové maximum, kterým bylo dosud druhé kolo. Česká jednička navíc prodloužila svou neporazitelnost na sedm výher v řadě!

Světová šestka nyní nemá na odpočinek příliš mnoho času. Bitvu s Azarenkovou dohrála dlouho po půlnoci a již v úterý v podvečer se představí po boku Němky Görgesové v zápase prvního kola čtyřhry. O den později vyzve Plíšková v boji o čtvrtfinále Američanku Stephensovou.