Spokojená máma, spokojený syn. Azarenková si pobyt v Evropě užívá, plánuje další čtyři turnaje

- Jan Havlovic

Victoria Azarenková je po vleklých soudních tahanicí konečně šťastná. Aktuálně si se synem užívá pobyt v Evropě, kde zápolí na prestižním podniku v Madridu. „Jsem ráda, že jsem pryč z USA. I Leo si to tady moc užívá,“ povídá šťastná Běloruska, která již v pondělí večer změří síly s Karolínou Plíškovou.

Azarenková odehrála o víkendu své teprve deváté utkání v sezoně a vůbec první od konce března. Na jejím výkonu to však nebylo znát. Bývalá světová jednička dovolila Srbce Kruničové šest gemů a s přehledem prošla do druhého kola prestižního podniku Mutua Madrid Open.

Vítězství hrdé maminky si mohl na tribuně vychutnat také malý syn Leo, který s Azarenkovou cestuje po Evropě. A chvilky ve Španělsku si náramně užívá. „Už když jsme nasedli do letadla, tak jsem byla nesmírně šťastná,“ líčila běloruská tenistka na tiskové konferenci.

„Leo je tady moc rád. Šli jsme do parku, kde se mu moc líbilo. Madrid je krásné město se spoustou atrakcí pro děti,“ všímá si osmadvacetiletá maminka.

Ještě před pár týdny ale v domácnosti dvojnásobné grandslamové vítězky nebylo vše tak růžové. Azarenková vedla se svým bývalým manželem dlouhý soudní spor o opatrovnictví svého malého syna. Nakonec uspěla a mohla si oddechnout. „Tenhle rok je hlavně o tom, být trpělivý,“ říká Azarenková.

Nyní má již to nejhorší za sebou a chystá se na další tenisové turnaje. „Budu hrát v Římě, na French Open, na Mallorce a ve Wimbledonu,“ poodkryla dvojnásobná vítězka Australian Open svůj program na následující týdny.

Aktuálně Azarenková stále zápolí v Madridu, kde již v pondělí večer vyzve Karolínu Plíškovou, českou tenisovou jedničku. Běloruska porazila Plíškovou již třikrát ze čtyř vzájemných střetnutí. Proti rozjeté světové šestce to však bude mít dnes večer velmi těžké.