Senzační vítězství Kilnarové! V Římě vyřadila bývalou světovou třicítku

- Jan Havlovic

O velké překvapení se na turnaji v Římě postarala Monika Kilnarová! Osmnáctiletá tenistka si v zápase prvního kola vyšlápla na Japonku Misaki Dojovou, bývalou světovou třicítku, kterou porazila po bezmála dvou a půl hodinové bitvě po setech 6:4, 1:6, 6:4. Mladá česká tenistka si tak připsala první vítězství v kariéře nad hráčkou z TOP 200.

Kilnarová si po malých krůčcích šlape cestu mezi tenisovou elitu. Loni ovládla turnaje v Tampere a Mragowu, letos triumfovala v Heraklionu a stoupá žebříčkem vzhůru. Na právě probíhajícím turnaji v italském Římě potvrzuje, že její výkonnost jde nahoru.

Nejprve si osmnáctiletá tenistka smlsla ve finále kvalifikace na domácí Cicconeové, které dovolila jediný gem. To hlavní ale přišlo až v pondělí. Kilnarová byla totiž nalosována k Misaki Dojové, nasazené dvojce a bývalé světové třicítce.

Kilnarová vstoupila do utkání na italské antuce bez respektu a o jedenáct let starší soupeřce ukazovala, že nedá kůži lacino. Česká tenistka vyhrála první set 6:4, avšak ve druhém už dominovala Dojová, která tak poslala duel prvního kola do rozhodující sady.

Drama vrcholilo. Japonská hráčka nejprve prolomila servis své soupeřky, avšak ta odpověděla bleskovým rebrejkem. Za stavu 5:4 pro Kilnarovou šla Dojová podávat na vyrovnání stavu. Nebojácné Kilnarové se však podařilo svou soupeřku brejknout, čímž dovedla utkání do vítězného konce.

Talentovaná Češka se tak raduje z největšího vítězství své kariéry. Misaki Dojová totiž na žebříčku WTA dosáhla na třicátou pozici a v roce 2015 vyhrála turnaj v Lucemburku. 

Trofeo Reale Mutua, Řím (ženy, ITA, 25 000 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
MONIKA KILNAROVÁ (374.) [Q] – Misaki Dojová (JPN, 162.) 6:4, 1:6, 6:4 

 

in love with this city???

Příspěvek sdílený Monica Kilnarová (@monicakilnarova),Kvě 5, 2018 v 5:14 PDT