WTA Madrid: České hráčky znají své soupeřky, se Strýcovou se los nemazlil

- Filip Lefenda

Nejméně čtyři české tenistky se představí v hlavní soutěži nadcházejícího antukového podniku kategorie Premier Mandatory v Madridu. Po pátečním losu zná kvarteto Kar. Plíšková, Kvitová, Strýcová a Siniaková své soupeřky pro první kolo dvouhry. Sedm českých žen zasáhne do čtyřhry.

Karolína Plíšková (6.) narazí na úvod na Rusku Jelenu Vesninovou (43.), kterou v jediném vzájemném utkání dokázala předloni na trávě v Eastbourne ve dvou setech porazit. V Madridu bude chtít česká jednička vylepšit své turnajové maximum, kterým je druhé kolo. Do toho došla Plíšková shodně v posledních třech letech.

Čerstvou finalistku turnaje v Praze Petru Kvitovou (10.) čeká Ukrajinka Lesja Curenková (38.), jež letos dosud neodehrála na antuce ani jeden soutěžní zápas. I v případě světové desítky platí, že jediný vzájemný dosud hraný duel vyhrála.

Nad losem rozhodně nejásá Barbora Strýcová (26.), která v souboji žebříčkových sousedek vyzve poosmé v kariéře domácí Carlu Suarezovou-Navarrovou (25.). Češka uspěla pouze v roce 2009 v mexickém Acapulku, ve zbylých šesti měřeních sil neuhrála se španělskou protivnicí ani set!

Čtvrtou do party bude v Madridu Kateřina Siniaková (51.), na kterou čeká Rumunka Sorana Cirsteaová (35.). Jednadvacetiletá Češka jí bude moci oplatit porážku z loňského podniku v Eastbourne, kde neuhrála ani sadu.

Další dvě Češky – Kristýna Plíšková (74.) a Barbora Krejčíková (140.) – se mezi hlavní startovní pole pokusí prokousat z kvalifikace. Ta startuje v Madridu už dnes, hlavní soutěž se rozjede v sobotu. Nasazenou jedničkou bude Simona Halepová, jež obhajuje loňské vítězství.

V deblu sedm Češek

Rozlosována byla také ženská čtyřhra. Roli nasazených dvojek v ní bude plnit duo Andrea Sestini Hlaváčková, Barbora Strýcová. To však bude mít v úvodním kole volno.

Karolína Plíšková se po boku Němky Julie Görgesové postaví držitelkám společné divoké karty – Rumunce Cirsteaové a Španělce Sorribesové Tormové. Pikantní duel čeká finalistky z Prahy. Květa Peschkeová narazí spolu s Američankou Melicharovou na singlovou světovou jedničku Rumunku Halepovou a její krajanku Beguovou.

Mezi spolufavoritky na celkové vítězství budou patřit nasazené šestky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Češky změří na úvod síly s Australankou Adamczakovou a Ljudmilou Kičenokovou z Ukrajiny.

Poslední českou deblistkou, která se na turnaji představí, je Renata Voráčová. Ta bude hrát v páru s Ruskou Kudrjavcevovou a společně v prnvním kole vyzvou turnajové osmičky Chao-čching Čan z Tchajwanu a Čao-süan Jang z Číny.

Kompletní losy ženské části turnaje naleznete zde.