Zbláznila ses? osočila Ostapenková rozhodčí. Po zářezu v posledním gemu jí nepodala ruku

- Jan Vojkůvka

Byl to vyhecovaný závěr dramatického zápasu, ve kterém postup do semifinále slavila česká tenistka Karolína Plíšková. Předposlední míček duelu však zanechal v mnohých pachuť hořkosti po domnělém zářezu od rozhodčí, která chybně zahlásila dobrý míč po servisu Češky.

Plíšková předváděla výborný obrat zápasu a za stavu 5:7, 7:5, 5:4 mohla podávat na vítězství. Snadné to ale příliš neměla a odvracet musela hned tři brejkboly. Během třetí shody však nastala situace, která výrazně ovlivnila závěr střetnutí.

Česká tenistka po nastřelení pásky musela sáhnout k druhému podání, které dopadlo těsně za koridor pro podání. Lajnový rozhodčí zahlásil se zpožděním aut, načež Ostapenková označila raketou stopu míčku, který dopadl až za čáru.

Jenže v tu chvíli se do celé situace vložila umpirová rozhodčí, která seběhla z umpiru a po kontrole (nejspíš jiné) stopy přisoudila Plíškové přímý bod a v pořadí druhý mečbol. „Zbláznila ses nebo co?“ klepala si Ostapenková na hlavu při komunikaci s rozhodčí, která svým rozhodnutím obrala Lotyšku o možnost zahrát si další brejkbol a něco se zápasem udělat.

Plíšková následně duel zakončila a mohla si vítězně zakřičet, Ostapenkové naopak zůstaly pouze oči pro pláč. Naštvaná Lotyška poté se skloněnou hlavou prošla kolem rozhodčí, jíž nepodala ruku z pocitu křivdy, který v ní špatné rozhodnutí zanechalo.