Strmý vzestup Vondroušové pokračuje. U soupeřek si získává respekt

- Jan Havlovic

Skvělý týden má za sebou Markéta Vondroušová. Velký talent českého tenisu prošel na prestižním podniku ve Stuttgartu z kvalifikace až do osmifinále. V dramatické bitvě proti Svitolinové zradilo Vondroušovou zdraví. Výkony osmnáctileté tenistky jsou však pro český tenis pozitivní zprávou. Usměvavá tenistka totiž již dokáže porážet přední tenistky světového žebříčku a získává si jejich respekt, což ukázaly duely s Görgesovou a Svitolinovou.

Loni na jaře se Vondroušová blýskla spanilou jízdou turnajem v Bielu, která skončila turnajovým vavřínem. O rok později je ze sokolské tenistky stabilní členka elitní stovky, která pokukuje po předních příčkách.

A právě ve Stuttgartu o sobě dala Vondroušová hodně vědět! Už její kvalifikační jízda byla impozantní. Osmnáctiletá hráčka zvládla během tří dnů tři těžké tříseťáky. A čtvrtý den šla na světovou jedenáctku a domácí hvězdu Julii Görgesovou.

Únava? Kdeže! Vondroušová smázla Němku za hodinu hry po setech dvakrát 6:2. „O Markétě ještě uslyšíme,“ říkala po duelu zklamaná Görgesová.

Hned další zápas mohl českou kometu loňské sezony proslavit ještě více. Vondroušová totiž hrála možná životní duel, ve kterém trápila světovou čtyřku Ukrajinku Svitolinovou. Dramatický třetí set ukončila skreč Vondroušové, kterou zdraví nepustilo pokračovat v zápase.

Po Görgesové promluvila pochvalně na adresu Vondroušové také světová čtyřka. „Markéta tady hrála opravdu skvěle. Očekávala jsem těžký zápas, což se také potvrdilo,“ povídala Svitolinová novinářům ve Stuttgartu.

Pro mladou Češku, která odehrála jeden z nejlepších turnajů v kariéře, to byl trpký konec. Ale není na místě věšet hlavu. Nyní je potřeba, aby se Vondroušová dala zdravotně do kupy. A pokud si udrží stávající formu, výhry budou jen a jen přibývat! 

 

?

Příspěvek sdílený Markéta Vondroušová (@marketavondrousova),Dub 24, 2018 v 12:21 PDT