WTA

Plíšková jde na antukovou královnu loňského roku! Ve hře je premiérové semifinále

- Jan Havlovic

Poslední českou zástupkyní na nabitém turnaji ve Stuttgartu zůstává Karolína Plíšková. Českou jedničku čeká v pátek večer náročný čtvrtfinálový souboj, ve kterém vyzve Jelenu Ostapenkovou. Favoritkou souboje je mladá Lotyška, která se loni blýskla triumfem na French Open. Bez šancí ale rozhodně není ani česká hráčka, která bojuje o premiérovou semifinálovou účast na podniku ve Stuttgartu.

„Podmínky jsou tady pro mě jako stvořené,“ lebedila si Plíšková po úvodní výhře nad Bertensovou. Ještě aby ne. Česká jednička si místní areál mohla osahat již minulý týden při semifinále Fed Cupu. Nasbírané zkušenosti zúročila i nyní při turnaji WTA, na kterém vyhrála již dva zápasy.

Po Bertensové si esová královna, jak si sama tenistka přezdívá, poradila také s Ruskou Kudermětovovou. Teď přijde pro Plíškovou ostrý test formy v přípravě na Roland Garros – souboj s Jelenou Ostapenkovou, světovou hráčkou číslo pět.

Pro Plíškovou hovoří vzájemná bilance, když porazila Ostapenkovou hned dvakrát ze tří zápasů. Jenže všechny tři dosavadní vzájemné duely se odehrály mimo antuku. A právě na oranžovém písku to jde Ostapenkové nejlépe. Důkazem budiž její loňský pařížský triumf na French Open.

„Od finále v Miami si daleko více věřím a hraji lépe,“ varuje dvacetiletá lotyšská hráčka před vzájemným duelem.

Střet světové pětky se šestkou bude vrcholem pátečního programu ve Stuttgartu. Napínavý duel by měl začít v zaplněné Porsche–Areně krátce po půl deváté. 

 

Ready. Play. ??

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova),Dub 24, 2018 v 12:28 PDT