WTA

Těsné vítězství! Plíšková přehrála kvalifikantku a vyrovnala maximum

- Radek Štohl

Karolína Plíšková na podniku ve Stuttgartu postoupila třetí rok v řadě do čtvrtfinále. Česká tenistka v osmifinálovém duelu měla problémy s kvalifikantkou Veronikou Kudermětovovou, kterou po necelé hodině a tři čtvrtě porazila 7:6(4), 6:3. O nejlepší výsledek z německého turnaje se Plíšková utká s Jelenou Ostapenkovou.

Bývalá světová jednička na podniku Porsche Tennis Grand Prix startuje potřetí v kariéře. Při předchozích dvou účastech jí vždy unikl postup mezi nejlepší čtyřku, když před dvěma lety nad Plíškovou uspěla Agnieszka Radwaňská, loni Češka nestačila na pozdější vítězku Lauru Siegemundovou.

Úvod zápasu přinesl dvě velmi vyrovnané hry, řadu shod a také brejkbol na každé straně. Hráčky si však servisy uhájily, a tak větší událost se odehrála až v sedmé hře, kdy Kudermětovová získala první brejk v utkání. Její vedení ale dlouho nevydrželo, soupeřka ji okamžitě rebrejkla.

Další vzruch nastal za stavu 6:5 při podání ruské tenistky, která čelila dvěma setbolům Plíškové v řadě, situaci ale ustála díky forhendovému winneru a úspěšné smeči. O osudu dějství tak rozhodl až tiebreak.

Zkrácená hra se zpočátku nesla v duchu minibrejků, během úvodních pěti balónků se jen jednou hráčce na podání podařilo vyhrát fiftýn. Koncovku celé sady ale lépe zvládla Karolína Plíšková, česká hráčka za stavu 5:4 uspěla při obou servisech protihráčky.

Plíšková si průběh setu hlídala, komplikace ale musela řešit za stavu 4:3 při vlastním podání, kdy celkem odvrátila tři brejkboly. Po jejich odvrácení v následujícím gemu proměnila hned úvodní mečbol.

Karolína Plíšková se o premiérové semifinále ve Stuttgartu potká s Jelenou Ostapenkovou. Česká hráčka Lotyšku dvakrát porazila, naposledy ale na loňském Turnaji mistryň prohrála jasně 3:6, 1:6. V Německu se bude hrát první vzájemný duel na antuce.

Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart (ženy, GER, 740 000 USD, antuka)
Osmifinále  dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (6.) – Veronika Kudermětovová (RUS, 193.) 7:6(4), 6:3