Vážnější, než se čekalo. Kokkinakis má po kuriózním pádu zlomeninu v koleni

- Jan Vojkůvka

Australský tenista Thanasi Kokkinakis, který minulý týden nepříjemně upadl v utkání prvního kola v Monte Carlu, může až na dva měsíce na tenis zapomenout. Dvaadvacetiletý hráč utrpěl vlasovou zlomeninu v levém koleni.

Ač byl Kokkinakis po svém pádu přes reklamní bariéru schopen dohrát a prohrál s Karenem Chačanovem ve dvou setech, v pondělí už byl viděn s ortézou na levém koleni a netrpělivě čekal, jak dopadnou jeho vyšetření.

Ta odhalila, že mladý Australan utrpěl vlasovou zlomeninu v levém koleni, kvůli které bude muset být 5 až 8 týdnů mimo hru a je více než pravděpodobné, že nestihne začátek French Open, který startuje 27. května. To je pro tenistu, který musel vynechat prakticky celý rok 2016 a zranění výrazně ovlivnilo i sezonu 2017, další velká nepříjemnost.

Aktuálně 150. hráč světa se i vzhledem k vleklým zdravotním trablím jen s velkými obtížemi snaží vrátit do první světové stovky. Poté, co nabral dobrou formu a postoupil do třetího kola v Miami, kde vyřadil i Rogera Federera, přichází další zádrhel, jenž ho může stát kompletní antukovou část sezony.