VIDEO: Podavač si natloukl, svůj pád zamaskoval nevídaným způsobem

- Filip Lefenda

Nejlepší tenisté tento týden zápolí na oblíbené antukové pětistovce v Barceloně, a právě na turnaji v Katalánsku se před dvěma lety zrodil úsměvný moment, o který se nedobrovolně postaral jeden z podavačů míčků. Ten si během utkání domácího Almagra s Rusem Gabašvilim nepříjemně natloukl, bleskově vše ale takříkajíc zahrál do autu.

Mladík tehdy před servisem Almagra upaloval na kraj kurtu, seč mu síly stačily, na koberci čouhajícím z antuky ale podklouzl a schytal nepříjemný úder do obličeje. 

Na podezřelý zvuk reagoval i Almagro. Jenže než se Španěl stihl otočit a zkontrolovat, co že se to za jeho zády děje, podavač už stál s dokonale kamennou tváří připraven na místě, jako by se vůbec nic nestalo. 

Zkrátka profík každým coulem.

Nicolas Almagro ani Tejmuraz Gabašvili se letošního ročníku podniku ATP 500 v Barceloně neúčastní. Oba tenisté zažívají strmý ústup z někdejší slávy. Zatímco Gabašvili objíždí už téměř čtvrt roku pouze menší turnaje kategorie Futures a uzavírá v žebříčku třetí stovku, bývalá světová devítka Almagro se vinou zraněného kolene letos na kurtech ještě vůbec nepředstavila.