WTA

Pomsta Stuttgartu? Vondroušovou ohromil ironický los

- Radek Štohl

Jako by toho o víkendu bylo málo. Jako by toho v hlavní soutěži podniku WTA ve Stuttgartu nebylo již příliš. Los po tříkolové kvalifikaci si totiž opětovně pohrál s ironií osudu, když na úspěšnou kvalifikantu Markétu Vondroušovou bude čekat Němka Julia Görgesová, která se o víkendu představila v semifinále Fed Cupu. Dříve již bylo jisté, že Petru Kvitovou vyzve Angelique Kerberová a Barboru Strýcovou loňská vítězka Laura Siegemundová.

Vondroušová se do hlavní soutěže dostala po třech kvalifikačních duelech, ve kterých celkově musela odehrát devět setů. Jen krátkou chvíli po finálovém skalpu třetí nasazené Witthöftové se dozvěděla, že hned v úvodním kole hlavní soutěže se jí pokusí zastavit Julia Görgesová.

Ta Görgesová, která o víkendu hrála semifinále Fed Cupu proti České republice. Ta Görgesová, která v roli jedničky po sobotní prohře s Petrou Kvitovou zvládla ještě v neděli vykřesat naději německého týmu, když ve dvou setech porazila Karolínu Plíškovou. Po druhém víkendovém vítězství Kvitové ale bylo jasné, že finále si po dvou letech opět zahrají Češky.

Kromě duelu Vondroušové a Görgesové se v prvním kole WTA Stuttgartu odehrají další dva česko-německé duely. Petra Kvitová se ve středu pokusí vyřadit Angelique Kerberovou, Barbora Strýcovou o den dříve Lauru Siegemundovou.

Kompletní los dvouhry najdete zde.