WTA

Vondroušová získala nového kouče. Ten opustil Plíškovou

- Radek Štohl

Markéta Vondroušová do svých řad hlásí novou posilu. Osmnáctiletou tenistku minimálně do Roland Garros povede Martin Fassati, který ještě nedávno vedl Kristýnu Plíškovou. Vondroušová se poprvé pod Fassatim představí v kvalifikaci podniku WTA ve Stuttgartu.

„Je to pravda. Zatím jsme dohodnuti na zkušební spolupráci do French Open," stojí na webu tennis-arena.cz v prohlášení bývalé juniorské světové jedničky, která v uplynulých sezónách trénovala s Jiřím Hřebcem. 

Sedmašedesátiletý kouč ovšem již nadále nehodlal podstupovat náročné cestování, a tak se Vondroušová musela porozhlédnout po někom, kdo by ji vedl na plný úvazek. A to se české hráčce v polovině dubna také vyplnilo.

„Budeme společně trénovat na Štvanici a jezdit po turnajích," konkretizovala své plány s Martinem Fassatim, přičemž ji občas vypomůže i Jiří Hřebec. „Občas si zatrénuji také s panem Hřebcem," doplnila tenistka, které bude na konci června devatenáct let.

Fassati v minulosti působil u některých českých tenistek, včetně Ivety Benešové, Petry Cetkovské, nebo zmíněné Kristýna Plíškové, na spolupráci se šestadvacetiletou tenistkou se podílel v posledních dvou letech.

První šanci by měla Vondroušová s Fassatim zažít na WTA ve Stuttgartu, kde se aktuálně 73. hráčka ukáže v kvalifikaci.