Smitková ve finále kvalifikace prohrála, přesto míří v turnaji dále

- Radim Sochor

Tereza Smitková se dostala do finále kvalifikace bez ztráty setu. Nejprve vyřadila Japonku Egučiovou, posléze přehrála Američanku Chiricovou. Ve finále ale nestačila na Vaniu Kingovou, což ji ve výsledku moc mrzet nemusí, neboť postupuje dále jako lucky loser.

Česká tenistka ztratila hned svůj první servis, následně pak i třetí, čtvrtý a pátý. V prvním setu prohrála 1:6, ve druhém 3:6. "Nevyšlo mi to proto, že jsem nehrála úplně nejlépe. Hra soupeřky mi vůbec nesedla. Nedokázala jsem se srovnat s jejími údery. Nechytla jsem svůj rytmus, z čehož pak pramenily chyby hlavně z forhendové strany," hodnotila zápas Tereza Smitková.

Včera působila Tereza na kurtu sebejistě, dnes byla mírně nejistá. "Včera jsem chytala lépe rytmus, soupeřka hrála jiný tenis, než ta dnešní. Vše se to pak odvíjelo od toho, jak jsem nebyla v psychické pohodě. Ale až se s ní příště potkám, tak vím, co čekat," nastínila Češka důvod, proč to dnes nevyšlo.

"Jsem samozřejmě zklamaná, jsem na domácí půdě, vždycky se mi tady dařilo. Ale jsem v podstatě spokojená, protože jsem vyhrála dva zápasy. Jak jsme si říkali, vůbec se mi před turnajem nedařilo, tak aspoň něco. Ale hlavní soutěž mi to nenahradí," řekla Tereza ještě předtím, než se dozvěděla, že bude v turnaji pokračovat jako lucky loser.

Prohra před losem lucky losera neznamenala pro Terezu úplny konec na J&T Banka Prague Open. Stojednašedesátou hráčku světa čeká čtyřhra s Barborou Štefkovou. "My s Bárou Štefkovou nemáme co ztratit, nikdy jsme spolu nehrály, ale mohlo by nám to pomoct, protože nemáme co ztratit," odhodlaně dodala.

Ihned po tom, co byla vybrána jako lucky loser se k losu vyjádřila. "Po prohraném zápase jsem přišla do šatny, kde mi trenér Patrik Navara říkal, že by měla být tři volná místa a že by se o ně mělo losovat. Bylo to trochu zmatečné, ale už jsem jen doufala, že mě vyberou," usmívala se šťastná Smitková.

Los jí nakonec přisoudil Moniku Puigovou z Portorika. "Znám ji dobře. Dvakrát jsem s ní hrála a prohrála jsem jednou na tři a podruhé na dva sety, celkem těsně. Není to úplně špatný los. Hraje rychlé míče, což by mi mohlo docela sedět," dodala 161. hráčka světa. 

Tereza Smitková nám na závěr nastínila také to, jaký bude mít program po konci turnaje v Praze: "Na konci týdne odlétám do Tuniska, kde budu hrát ITF, pak Trnava a ve finále kvalifikace Roland Garros."