Jako znovuzrozený. S Mariánem se cítím daleko více motivovaný, říká Djokovič

- Jan Havlovic

Spojení Djokovič – Vajda znovu útočí na nejvyšší mety! Bývalá světová jednička si obnovenou spolupráci pochvaluje a zdá se, že nechává zapomenout na nepřesvědčivé výkony z úvodu sezony. „Marián přesně ví, co potřebuji,“ líčil Djokovič po úvodní výhře nad krajanem Lajovičem.

6:0, 6:1. Djokovič vstoupil do prestižního antukového podniku v Monte Carlu ve velkém stylu. Kamarádovi Lajovičovi povolil jediný gem a ukázal, že je zpět v plné síle! Za výrazným zlepšením hledejme především Slováka Mariána Vajdu, který znovu vede srbského tenistu na nejvyšší mety.

 „Zná mě lépe než kterýkoliv jiný tenisový trenér. Je to můj kamarád,“ hovořil Djokovič na adresu slovenského trenéra. „Je to někdo, s kým mohu sdílet věci ze života nehledě na to, jestli jsou to věci z profesního nebo osobního života,“ cituje Djokoviče web tennis.com.

Srbský tenista se k Vajdovi vrátil poté, co mu nevyšla spolupráce s André Agassim a Radkem Štěpánkem. Bývalá světová jednička je nyní zpět u slovenského trenéra, pod jehož vedením dosáhla největších úspěchů ve své kariéře, včetně zisku dvanácti grandslamových titulů. „Marián je tady vždy pro mě a ví přesně, co potřebuji, abych se dostal znovu na ten nejvyšší level,“ je si jistý Djokovič.

„Při našem prvním tréninku jsem se cítil velmi dobře a zároveň motivovaný,“ zavzpomínal Srb na nedávný trénink ve španělské Marbelle, kde se známá dvojice připravovala na antukovou sezonu.

Djokovič nyní doufá, že se nakopne k lepším výkonům. Je však otázkou, jak dlouho bude obnovená spolupráce trvat. Vajda s Djokovičem se zatím na dlouhodobější kooperaci nedomluvili.

Vítěz dvanáct grandslamových trofejí se soustředí na přítomnost a na aktuální turnaj v Monte Carlu. „Po psychické stránce se dostávám do daleko lepšího rozpoložení, než jsem byl v minulých týdnech,“ dodává závěrem.

Po úvodní drtivé výhře nad Lajovičem vyzve srbský hráč ve středečním duelu Chorvata Bornu Čoriče.

 

Feeling good ?? Thank you for the love #NoleFam @rolexmontecarlomasters

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole),Dub 16, 2018 v 11:58 PDT